23948sdkhjf

Maersk investerer 131 mio kroner i køleteknologi til Hamburg Süd

Hamburg Süd's mange kølecontainere skal have samme teknologi som Maersk Lines. Reefer-chef vil også tilbyde forsikring, skriver Børsen

Et års tid efter, at Maersk Line introducerede Remote Container Management (RCM) i sine kølecontainere, er turen nu kommet til det opkøbte rederi Hamburg Süd.

Det skriver Børsen. 

RCM giver kunder mulighed for at overvåge temperaturen og iltniveauet i kølecontainere. Dermed kan kunden nå at reagere på for høje temperaturer, før bananerne bliver overmodne. I Hamburg Süd's tilfælde kræver det en investering på 20 mio. dollar (131 mio. kroner).

- Hamburg süd er et stort reefer-rederi, og RCM giver kunderne mulighed for at træffe bedre beslutninger i deres logistikkæde, siger Anne-Sophie Zerlang Karlsen, der er global reeferchef i Maersk, til Børsen.

Med teknologien følger en større sikkerhed for, at lasten kommer frem i god behold. Det har gjort det muligt for nogle af Maersk Lines kunder at få reduceret forsikringspræmien.

I det lange løb er det ikke nok for Maersk at dele data om containere med forsikringsselskaber, så kunderne kan opnå lavere præmier. 

Rederiet vil selv tilbyde forsikringer. 

- Tanken er, at vi sidder på al den her data og har en god risikoprofil. Det er interessant, hvis vi kan bruge det til at hjælpe med at lave et bedre forsikringsprodukt, men hvis du spørger mig, skal vi på længere sigt lave vores eget forsikringsprodukt. Dermed kan vi skabe en helt anden og bedre værdi for kunden, siger Anne-sophie Zerlang Karlsen til Børsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109