23948sdkhjf

Danske iværksættere vinder EMSA-kontrakt

Danske Explicit har fået til opgave at levere måleteknologi og emissionsanalyse til EMSAs nye snifferdroner. Aftalen er en del af et nordisk partnerskab, som skal foretage svovlovervågning.
Explicit har som en del af den overordnede aftale fået ansvar for hele dataleverancen, herunder leverering af minisnifferteknologi, software samt analysekapacitet til at kunne indsamle og behandle emissionsdata fra skibenes røgfaner og rapportere dem direkte til EMSA i realtid.

EMSA (European Maritime Safety Agency) indgik den 12. november en aftale med et konsortium ledet af norske Nordic Unmanned A/S og svenske UMS Skeldar AB om at levere svovlovervågning med langtrækkende VTOL-droner i farvandene omkring Europa.

- Explicit foretager i dag svovlovervågning til søs for blandt andet den danske miljøstyrelse ved hjælp af helikoptere og små droner, men dette er første gang, at vores minisnifferteknologi bliver anvendt i skala på store langtrækkende VTOL-droner, siger Jon Knudsen, direktør i Explicit.

Kontrakten vækker naturligvis glæde hos den danske iværksættervirksomhed:

- EMSAs droneprogram er en af de mest ambitiøse civile droneprogrammer i verden, så at få muligheden for at være med til at levere nøgleteknologi er en kæmpe milepæl for os og en anerkendelse af, hvor langt vi er kommet med vores teknologi, siger Jon Knudsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078