23948sdkhjf

Helsingør Havn forbereder sig på at blive et aktieselskab

Et byrådsflertal i Helsingør har besluttet, at de indledende forberedelser til en omdannelse fra selvstyrehavn til aktieselskab skal igangsættes
Et flertal i Helsingør Byråd besluttede mandag aften, at administrationen skal gøre klar til mulig selskabsgørelse af den gamle statshavn.

Det skriver Sjællandske Medier .

Hvis ikke et valg eller andet kommer i vejen, så er der udsigt til, at Folketinget engang i februar skal gå i gang med at behandle et forslag til en ny havnelov, som - hvis forslaget bliver vedtaget - vil forpligte kommunen til at omdanne selvstyrehavnen Helsingør Havn til et aktieselskab. Et selskab, som ifølge lovgivningen vil få lov til at købe havnevirksomheder i andre byer og lande, og hvor aktionæren i form af kommunen også kan sælge aktierne til private aktører.

På byrådsmødet mandag aften besluttede et flertal bestående af K, S, DF, V og R, at kommunens administration skal gå i gang med at forberede en selskabsgørelse af havnen. Forberedelserne skal blandt andet gælde et forslag til ejerstrategi, rammer for den nye bestyrelse samt en afdækning af virksomhedens økonomi. Med en sådan forberedelse kan omdannelsen ske hurtigt efter en ny havnelov. Beslutningen betyder dog ikke, at man har besluttet at havnen skal omdannes til aktieselskab. Det blev blandt andet understreget af Claus Christoffersen(S).

EL's Allan Berg Mortensen kunne ikke se nogen grund til at bruge kommunens ressourcer på dette udredningsarbejde, når man ikke ved, hvorvidt loven blev til noget. Han understregede også, at partiet var stærkt imod en omdannelse af den nuværende selvstyrehavn.

SF's Bente Borg Donkin advarede også om at sælge ud af den demokratiske kontrol, og at der var en lang række uafklarede forhold i forhold i ejerne af Helsingør-Helsingborg-overfarten, Styrelsen for Slotte- og Kulturejendommes arealer og havnens fremtid i forbindelse med en fast forbindelse til Helsingborg.

Heller ikke Lokaldemokraternes Jan Ryberg mente, at der var grund til at skynde sig med den sag. Havneadministrationen skulle bare tage det helt roligt, lød budskabet.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094