23948sdkhjf

Søværnet på indkøb i Korsør

Mindre dansk virksomhed vinder EU-udbud fra Forsvaret på RIB-fartøjer til minerydnings- og EOD-opgaver
Korsør-virksomheden Pro-Safe kunne i slutningen af oktober overlevere 6 fartøjer til Forsvarets Materiel- & Indkøbsstyrelse (FMI) til en kontraktsum på i omegnen af otte millioner kroner.

- Vi valgte i dette projekt at benytte vores gennemprøvede og velsejlende skrog, som vi har solgt mere end 50 styk af til militær- og offshore-kunder primært i Nordeuropa, forklarer Søren West, direktør hos Pro-Safe.

I en tid, hvor FMI får en del negativ omtale for ikke at se danske leverandørers vej ved indkøb af nyt materiel, viser virksomheden, at den danske industri sagtens kan følge med på både pris og kvalitet til de krævende forsvarsindkøb.

- Pro-Safes leverance til Forsvaret er rigtigt positivt, og et godt eksempel på, at vi i Danmark sagtens kan være med, når der skal købe nyt materiel til militær brug. Vi har en maritim industri, der er både innovativ og konkurrencedygtig, siger Jenny N. Braat, administrerende direktør i Danske Maritime.

Europæiske eksportmarkeder er svære
Pro-Safe er markedsførende i Danmark inden for RIB-både, men ser naturligvis også uden for landets grænser.

- Det er meget, meget svært at få lukket dørene op til de øvrige landes forsvar. Selv i vores nabolande Finland, Sverige, Norge, og Tyskland ser vi en tendens til beskyttelse af egne producenter, siger Søren West fra Pro-Safe.

På eksportfronten har Pro-Safe dog haft held til at få åbnet markeder i Thailand og Indien. Og for en måned siden modtog man første ordre på levering af fire fartøjer til et andet land i regionen.

- Vi holder kortene lidt tæt til kroppen med denne kontrakt, da vi kan konstatere et markedspotentiale på meget kort sigt, som faktisk overgår, hvad vi har brugt 20 år på at producere i denne del af Europa, slutter Søren West.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078