23948sdkhjf

Grundstødt feeder slæbt til Fredericia med revner i skrog

Feederen 'Mito Strait', der strejfede bunder nord for Fyn, er blevet slæbt til Fredericia med revner i skroget. Udslip af dieselolie er registreret

Den knap 148 meter lange feeder 'Mito Strait', der tidligt mandag morgen stødte mod bunden ud for Bogense, er nu blevet slæbt til Fredericia.

I en pressemeddelelse udsendt inden slæbet skriver Værnsfælles Forsvarskommando, at dykkere har konstaret buler og revner i skroget. Der er ligeledes konstateret "mindre striber" af olie i vandet, som ifølge forsvaret formentligt stammer fra propellerne eller fra et hul i skibets tank. 

- Forurening af vores farvande er altid en alvorlig sag. Derfor er vi også meget aktive omkring skibet. Men hvis vi skal se et lyspunkt, så er dieselolie heldigvis i den milde ende af forureningsskalaen, siger Ole Theill Sørensen, vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, i pressemeddelelsen.

Det fremgår af AIS-data, at 'Mito Strait' nåede Fredericia sidst på eftermiddagen i går. Slæbet er sket nænsomt og langsomt, og 'Marie Miljø' har fulgt med hele vejen. 

Nu er planen at løfte nogle af de mange containere af skibet. Hvad der skal ske efterfølgende, ligger endnu ikke fast.

'Mito Strait' er 148 meter langt, bygget i 2006, har en kapacitet på 1.118 TEU og er indflaget i Antigua & Barbuda. Det var på vej fra Hamburg til Fredericia, da det ramte bunden.

Læs mere: 148 meter lang feeder beskadiget nord for Fyn

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141