23948sdkhjf

11 søfolk kidnappet fra Maersk-chartret skib

Containerskibet 'Pomerenia Sky', der er chartret af Maersk Line, blev kapret lørdag morgen ud for Nigeria. 11 besætningsmedlemmer er kidnappet

Ved 4-tiden om morgenen den 27. oktober blev det 2500 TEU store containerskib 'Pomerenia Sky' kapret ud for Nigeria. 

Skibet er chartret af Maersk Line, men under management af Midocean, der har base på Isle of Man. Det var på vej til Onne i Nigeria, da piraterne gik om bord.

- Vi må med beklagelse meddele, at ved afgang fra skibet tog angriberne elleve af skibets besætningsmedlemmer med i land mod deres vilje. De andre ni søfolk er om bord, og de er uskadte og i sikkerhed, skriver Midocean i en meddelelse.

I Maersk Line bekræfter man hendelsen over for Søfart. 

- Maersk Line samarbejder med Midocean (IoM) Limited og vil gøre vores bedste for at støtte i denne svære situation, skriver rederiet. 

Ifølge Midocean blev de relevante myndigheder kontaktet med det samme efter angrebet, og managementselskabet arbejder efter eget udsagn på at sikre, at de kidnappede kan blive løsladt snarest muligt. 

- For ikke at sætte de indvolveredes sikkerhed på spil vil vi ikke komme med flere detaljer på nuværende tidspunkt, men vil opdatere, når det er passende, skriver Midocean. 

De kidnappedes familier er underrettede, men hverken Maersk Line eller Midocean vil komme med nærmere oplysninger om de kidnappedes nationalitet.

Reuters skriver dog på baggrund af polske medier, at der er tale om otte polske besætningsmedlemmer.

'Pomerenia Sky' er bygget i 2007 på Yangzijiang-værftet i China. Skibet er registreret i  det Liberianske skibsregister. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141