23948sdkhjf

Pakistan lukker ophugningsværfter efter ulykker

To gange brand på tankskibe under ophugning får nu Pakistan til at standse ophugning på den berygtede Gadani-strand

To brande på skibe under ophugning får nu Pakistan til at gribe ind og lukke samtlige ophugningsværfter på den berygtede Gadani-strand.

Det skriver NGO'en Shipbreaking Platform

Den ene brand opstod den 11. oktober, hvor der ikke er meldt om tilskadekomne. Bare tre dage senere opstod der dog brand i et andet tankskib, hvor syv arbejdere pådrog sig svære skader. Tre er ifølge NGO'en i en kritisk tilstand.

De to brande opstod bare et halvt år efter, at et 18 måneder langt forbud mod at importere og ophugge tankskibe blev ophævet. Forbuddet blev nedlagt efter en eksplosion i 2016, hvor mindst 29 arbejdere mistede livet, og yderligere 58 blev skadet. 

Forbuddet udløb i april i år, og kort tid efter lå der 22 tankskibe ved stranden og ventede på skærebrænderne. Nu er ophugningsarbejdet altså indstillet igen.

- Efter den brand, der kvæstede syv arbejdere, nedlagde de (myndighederne i Pakistan, red.) forbud mod alle skibsophugsningsaktiviteter i Gadani. Det har efterladt flere hundrede arbejdere uden job, siger Dr. Muhammad Irfan Khan, der er professor på Islamabad University bestyrelsesmedlem i Shipbreaking Platform.

NGO'en hæfter sig ved, at brandmænd har ringe adgang til ophugningsværfterne, at der er en alvorlig mangel på ambulancer, og at der er meget langt til det nærmeste hospital. Opfordringen til de pakistanske myndigheder lyder derfor på at flytte skibsophugningsaktiviteterne væk fra Gadani-stranden og til et sted med ordentlig ordentlig infrastruktur. 

Ifølge Shipbreaking Platform står græske rederier for en tredjedel af de skibe, der bliver hugget op på Gadanis værfter. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188