23948sdkhjf

Stabile rater efter kinesisk ferieuge

Maersk-CEO melder om god amerikansk import trods handelskrig

Anden uge efter den kinesiske ferieuge Golden Week bød på stort set uændrede spotrater for containertransport ud af Shanghai. 

Det viser Shanghai-indekset, der er sammensat at spotraterne for fragt til 15 nøgledestinationer verden over. 

Indekset steg med 21,74 point i forhold til ugen forinden, så det landede på 926,25 point. Den tungtvejende rute til Nordeuropa faldt med fire dollar til 727 dollar pr. TEU, imens den lige så tungtvejende rute til USA's vestkyst steg med 84 dollar til 2.587 dollar pr. FEU. 

Både ruterne til Middelhavet og USA's østkyst holdt et uændret niveau på henholdsvis 751 dollar/TEU og 3.304 dollar/FEU.

Rater til USA var af flere iagttagere spået at falde i efteråret. Det skulle ske ud fra en formidning om, at mange importører i USA opbyggede store lagre af varer forud for den varslede straftold på mange amerikanske varer. 

Ifølge Maersk's CEO Søren Skou er det dog ikke noget, der kan mærkes i shipping. Ifølge Ritzau Finans forklarer han i et tv-interview med Bloomberg, at den stærke amerikanske vækst sørger for en blomstrende import. 

Hvis toldsatserne mellem USA og Kina stiger markant, vil amerikanske importører købe mere fra Sydøstasien som en del af tilpasningen af den globale forsyningskæde, vurderer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158