23948sdkhjf

Besætningsmedlem over bord fra Finnlines-skib

En 53-årig mand blev reddet op efter mindst to timer i havet mellem Gedser og Warnemünde

Et 53-årigt svensk besætningsmedlem faldt over bord fra ro/pax-skibet 'Finntrader' i Østersøen tidligt om morgenen den 16. oktober.

Efter en større indsats fra både danske og udenlandske aktører lykkedes det at finde manden i havet, oplyser Forsvaret.

- En større redningsoperation med deltagelse af danske, svenske og tyske enheder førte til fundet af en svensk mand, der var faldet over bord syd for Gedser.

- Dansk redningshelikopter fra Roskilde observerede manden, der nu flyves til Riget (Rigshospitalet, red.), skrev Forsvaret på Twitter kort før klokken 12 tirsdag.

Ifølge major Claus Elberth, der er vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter, er det ikke til at sige, præcis hvor længe den 53-årige svensker har været i vandet. Det er dog i mindst to timer.

- Jeg kan ikke sige noget om mandens tilstand, men redningspersonale har ydet livreddende førstehjælp på ham, og han er netop landet ved Rigshospitalet, siger Elberth.

I kunstigt koma

Lidt før klokken ni tirsdag morgen tikkede en anmeldelse ind til de danske myndigheder om, at man frygtede, at en mand var faldet over bord fra et handelsskib i farvandet mellem Gedser, der ligger på Falsters sydlige spids, og Warnemünde i Tyskland.

Det skete, efter at mandskabet om bord havde opdaget, at manden, der var besætningsmedlem, manglede.

Skibe fra hjemmeværnet, redningsbåde fra Danmark og Tyskland samt helikoptere blev sat ind i eftersøgningen, der nogle timer senere gav gevinst.

Handelsskibet var på vej fra Lübeck til København, oplyser Marinehjemmeværnet. Det er endnu uvist, hvordan ulykken skete.

Claus Elberth er dog tilfreds med redningsoperationen.

- Med dansk forsvars øjne er det en meget vellykket operation i tæt samarbejde med tyske og svenske enheder.

- Det er lykkeligt, at vi finder manden så hurtigt, og så håber vi selvfølgelig, at han overlever. Det er jeg dog desværre ikke herre over, siger han.

Den 53-årige mands tilstand er kritisk. Han er lagt i kunstigt koma på Rigshospitalet. Hans krop var meget nedkølet, da han blev reddet, oplyser politiet.

'Finntrader' tilhører rederiet Finnlines. Skibet er bygget i Gdansk i 1995, sejler under svensk flag og har en kapacitet på 3050 lanemeter foruden 270 passagerer. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078