23948sdkhjf

Ørsted køber havmølleselskab i USA til 3,3 mia kroner

Med købet af Deep Water Wind vil Ørsted blive den ledende platform for havvind i USA, skriver selskabet

Ørsted har indgået en aftale med D.E. Shaw Group om at købe 100 pct. af egenkapitalen i amerikanske Deepwater Wind, der har hovedsæde i delstaten Rhode Island.

Det oplyser Ørsted i en pressemeddelelse.

Prisen er 510 mio. dollar, svarende til 3,3 mia. kroner. Tilsammen vil de to selskabers havvindsaktiver og organisationer ifølge Ørsted udgøre den bredeste geografiske dækning og den største projektkapacitet i USA.

- Med denne transaktion skaber vi den førende platform for havvind i Nordamerika med det bedste fra to verdener, siger Martin Neubert, koncerndirektør for Ørsted Offshore Wind, i pressemeddelelsen.

Han forklarer, at Deepwater Wind har mangeårig ekspertise inden for udforskning, udvikling og godkendelse af havvindmølleprojekter i USA.  

- Dagens meddelelse konsoliderer Ørsteds position som verdens førende selskab inden for havvind med et stærkt fodfæste i Europa, Nordamerika og Asien/Stillehavsområdet, siger han og fortsætter: 

- D.E. Shaw & Co. har været en dedikeret ejer af Deepwater Wind med en vision om at være spydspids for havvind i USA og en innovativ frontløber inden for teknologiinvesteringer. Vi glæder os til at fortsætte rejsen og tage branchen til næste niveau.

Deepwater Winds har en samlet potentiel kapacitet på ca. 3,3 GW i porteføljen.

- Ørsted er blandt verdens største grønne energiselskaber og ægte pionerer inden for havvind. Vi er meget tilfredse med denne sammenlægning, som vil forene to fantastiske teams i arbejdet om at tilvejebringe store mængder grøn energi til USA's befolkning i kystnære områder, Jeffrey Grybowski, CEO for Deepwater Wind.

Når transaktionen er afsluttet, kommer den nye organisation til at hedde Ørsted US Offshore Wind. Den nye organisation vil blive repræsenteret af et lokalt ledelsesteam anført af CEO Thomas Brostrøm, co-CEO Jeff Grybowski og formand og CFO David Hang, der begge kommer fra Deepwater Wind-teamet. Claus Bøjle Møller fra Ørsted-teamet bliver COO. 

Transaktionen, der er betinget af godkendelse hos de amerikanske konkurrencemyndigheder, forventes afsluttet inden udgangen af 2018.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094