23948sdkhjf

Danske fiskerihavne tjener mere på færre fisk

Værdien af den fisk, der bliver landet i danske havne, er steget markant i forhold til sidste år. Mængden er dog faldet endnu mere

Fiskeristyrelsen har netop offentliggjort de seneste tal for landinger af fisk i 10 udvalgte havne i første halvår 2018.

Selvom mængden af fanget fisk er faldet, er der alligevel tale om behagelig læsning for de danske fiskerihavne. Statistikken viser en fremgang i værdien af den landede fisk på ni pct. i forhold til landingsværdien i samme periode 2017.

- Tallene viser, at danske fiskerihavne fortsat står stærkt, siger Danske Havnes direktør Tine Kirk Pedersen i en pressemeddelelse.

Faldende mængder

I alt blev der ilandbragt fisk for 2,1 mia. kroner i første halvår 2018. Mængdemæssigt blev der ilandbragt 701.666 ton fisk, hvilket dog svarer til en reduktion på 12 pct. i forhold til 2017-tallene.

De tre største fiskerihavne er Skagen, Hanstholm og Thyborøn. Disse tre havne stod tilsammen for at tage imod 6.943 landinger. Skagen er mængdemæssigt landets betydeligste fiskerihavn og havde i første halvår af i år en markedsandel på 37,7 pct. Thyborøn sad på 27,3 pct. af markedet og Hanstholm på 17 pct.

- Det er vigtigt at understrege, at Danmark er EU's største fiskerination med landinger for en værdi af 3,6 mia. kroner, siger Tine Kirk Pedersen.

Ifølge Danske Havne bidrager fiskerierhvervet med 12,5 mia. kr. til det danske BNP, og fiskerihavnene i Danmark udgør op til ti pct. af den lokale beskæftigelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532