23948sdkhjf

Ørsted rykker nærmere nyt 573 MW-projekt

Ørsted har fået grønt lys fra til at gå videre med udviklingen af havvindmølleparken Race Bank Extension

En fordobling af kapaciteten i havvindmølleparken Race Bank ud for Norfolk er nu på vej.

Den eksisterende Race Bank-park åbnede officielt i juni i år, men Ørsten har nu fået grønt lys til at gå videre med en udvidelse. Det planlagte Race Bank Extension-projekt vil blive placeret i forlængelse af den nuværende havvindmøllepark.

Race Bank Extension, der stadig er på et tidligt udviklingsstadie, vil kunne levere yderligere 573 MW grøn strøm – samme kapacitet som parken i dag kan levere. De 573 MW svarer til over en halv mio. britiske hjems strømforbrug.

Forudsat at alle nødvendige tilladelser opnås, vil Race Bank Extension kunne deltage i fremtidige auktioner under Contracts for Difference (CfD)-ordningen, skriver Ørsted i en pressemeddelelse.

- Race Bank Extension er en god tilføjelse til vores pipeline af udviklingsprojekter i Storbritannien. Vi har allerede 11 idriftsatte havvindmølleparker i Storbritannien, der producerer nok grøn strøm til at forsyne mere end 3 mio. husstande, siger Matthew Wright, adm. direktør for Ørsted UK.

Race Bank Extension er et joint venture mellem Ørsted (70 pct.), Green Investment Group (17,5 pct.) og Sumitomo Corporation (12,5 pct.). 

Projektet skal nu gennemgå en habitatvurdering (HRA), som vil vurdere eventuelle påvirkninger af relevante naturfredningsområder af europæisk betydning. Vurderingen vil blive gennemført af The Crown Estate i løbet af de næste seks til ni måneder.

Afhængigt af resultatet af vurderingen kan byggeriet af Race Bank Extension starte efter 2020, forudsat at projektet gennemfører de relevante miljøvurderinger og høringer, før der indhentes en projekttilladelse (Development Consent Order). Projektet er adskilt fra den eksisterende Race Bank Havmøllepark, og eftersom det kan få en elproduktion på over 100 MW, er det klassificeret som et infrastrukturprojekt af national betydning i henhold til den engelske planlov fra 2008. 

Race Bank Extensions endelige størrelse og udformning (herunder antal vindmøller og størrelsen på disse) vil blive besluttet i løbet af den kommende udviklingsperiode.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11