23948sdkhjf

DFDS-færge ramt af nedbrud på hovedmotor i Østersøen

ODPATERET: Færgen 'Regina Seaways' med 335 mennesker om bord blev først meldt i brand, men ifølge rederiet er der tale om et motornedbrud
Opdatering: DFDS meddeler kl. 16:45 den 2. oktober, at færgen sejler videre ved egen kraft. Det forlyder desuden i en ny opdatering kl. 21:25, at færgen er ankommet sikkert til Kleipeda kl. 22:00 lokal tid.

DFDS’ færge 'Regina Seaways' blev tirsdag ca. kl 13 ramt af et nedbrud i hovedmaskineriet. Det skete, da skibet var undervejs fra Kiel til Klaipeda i Litauen.

Nedbruddet, som forårsagede en olietåge, udløste skibets slukningssystem i maskinrummet, skriver DFDS i pressemeddelelse .

Ingen passagerer eller besætningsmedlemmer er ifølge rederiet kommet til skade.

Skibet medbringer 294 passagerer, 41 besætningsmedlemmer samt lastbiler og biler.

- I henhold til procedurerne, blev passagerne samlet ved mønstringsstationer som forberedelse til evakuering. En evakuering er dog ikke nødvendig, da situationen er under kontrol, og der ikke er konstateret varmeudvikling i maskinrummet, skriver DFDS.

Rederiet tilføjer, at skadens omfang endnu ikke er fuldt ud kendt, og det vides endnu ikke, om skibet kan fortsætte ved egen kraft eller ved slæbebådsassistance.

Ifølge flere medier udsendte skibet et nødsignal, der blev opfanget af det litauiske militær, der sendte en helikopter mod skibet.

Nyhedsbureauet Reuters berettede tirsdag om en mulig eksplosion i maskinrummet, men dette afkræfter DFDS, skriver Ritzau.

Lithauens Forsvarsministerium oplyser til Reuters, at "ilden er slukket", og at fire litauiske orlogsfartøjer skulle være på vej mod færgen.

Værnfælles Kommando oplyser til DR Nyheder, at mandskabet ikke har søgt assistance fra dem i forbindelse med motorhavariet.

Regina Seaways er et ro-pax skib, som sejler under det litauiske flag. Den blev bygget i 2010 og kan have op til 500 passagerer og 2623 lanemeter.

DFDS har været forfulgt af brande flere gange på rederiets passagerfærger i dette årti.

Det mest alvorlige brandhavari fandt sted på ro/pax-færgen ’Lisco Gloria’ på samme rute som ’Regina Seaways’ den 9. oktober 2010. Færgen totaludbrændte, men alle ombordværende blev evakueret.

Tidligere i år udbrød der brand i maskinrummet på ro/ro-skibet 'Finlandia Seaways' undervejs fra Zeebrugge i Belgien til Rosyth i Skotland. Et besætningsmedlem, som befandt sig i maskinrummet, blev skadet og måtte efterfølgende flyves med helikopter til et hospital i England.

Læs mere: Maskinrumsbrand på DFDS-skib i Nordsøen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125