23948sdkhjf

Siruis trækker sine skibe hjem til Sverige

Det svenske skibsregister er nu blevet konkurrencedygtigt med andre EU-lande, forklarer direktør for Sirius Shipping efter hjemflagning af 11 skibe fra DIS

11 skibe vil have forladt DIS til fordel for det svenske skibsregister, inden året er omme. 

Det står klart, efter at det svenske rederi Sirius Shipping har valgt at lade Dannebrog falde til fordel for det svenske flag.

- Vi mener, at det svenske flag endeligt er kommet så vidt, at vi har kunnet træffe beslutningen. Vi har nu et omkostningsniveau, som er sammenligneligt med det øvrige EU, siger Jonas Backmann, diretør i Sirius Shipping, til det svenske medie Sjöfartstidningen

I fredags strøg det svenske flag til tops på skibet 'Nimbus', og de resterende ti danskflagede skibe i Sirius' flåde følger i midten af december.

Hjemflagningen har ifølge Sjöfartstidningen været i Sirius' overvejelser i flere år. Samtidig har de svenske myndigheder arbejdet på at gøre det svenske skibsregister mere konkurrencedygtigt. 

Sirius' farvel til Danmark kommer mindre end et halvt år efter, at rederiet blev idømt en bøde på 1,5 mio. kroner for at bruge filippinske søfolk uden arbejdstilladelse på fire af sine danskflagede skibe. 

Læs mere: Rederi får millionbøde for brug af illegal arbejdskraft

Rederiet opererer en flåde på 14 tankskibe inden for petrokemi og LNG. Hertil kommer en række nybygninger. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125