23948sdkhjf

'Venta Maersk' afslutter tur nord om Rusland

Feederen 'Venta Maersk' er ankommet til Skt. Petersborg, efter at den som det første Maersk-skib har været gennem nordøstpassagen

37 dage efter afgang fra Vladivostok i det østlige Rusland er Maersk's nye feeder 'Venta Maersk' ankommet til Skt. Petersborg.

Som det første Maersk-skib har den nybyggede, 200 meter lange feeder taget turen fra Asien nord om Rusland. Undervejs har 'Venta Maersk' gjort stop i Vostochny og Busan, inden det sejlede igennem Bering-strædet den 6. september. Herefter var næste stop Bremerhaven, og i fredag ankom skibet så til Skt. Petersborg i Rusland.

- Vi er meget glade for, at mandskab og besætning er kommet sikkert frem eftrer denne unikke rejse, siger Palle Laursen, teknisk direktør (CTO) i Maersk, i en pressemeddelelse.

Han forklarer, at rejsen har bidraget med "ekseptionel" operationelle erfaringer. Og at både systemer og mandskab er blevet prøvet af. 

Som Søfart tidligere har beskrevet, fik 'Venta Maersk' assistance af en isbryder igennem Sannikov-strædet. Derudover var der lodser fra Northern Sea Route Administration, som Maersk også var i løbende dialog med igennem de isfyldte farvande. Og så havde mandskabet gennemgået en særlig træning. 

Maersk understreger, at turen nord om Rusland var en engangsforestilling. 

- I øjeblikket ser vi ikke den nordlige sørute som et gangbart kommercielt alternativ til de eksisterende ruter mellem øst og vest. Overordnet set planlægger vi nye ruter ud fra handelsmønstre, befolkningscentre og vores kunder efterspørgsel, siger Palle Laursen i pressemeddelelsen.

Han tilføjer dog, at Maersk følger udviklingen af den nordlige sørute.

- I dag er passagen kun mulig i omtrent tre måneder om året, hvilket måske vil ændre sig over tid. Men vi må også have med i overvejelserne, at passagen kræver is-klassede fartøjer, hvilket betyder yderligere investeringer.

'Venta Maersk' har en kapacitet på 3.600 TEU og tilhører Maersks nye Baltic Feeder-serie.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109