23948sdkhjf

'Alexander Maersk' arresteret i Tunesien

En række kunder, der er utilfredse over deres regning efter branden på 'Maersk Honam', har fået 'Alexander Maersk' arresteret i Tunesien, skriver ShippingWatch

1092 TEU store 'Alexander Maersk' har ligget stille i Tunesien i halvanden uge, fordi skibet er blevet arresteret af en række utilfredse afskibere. 

Det skriver Shippingwatch

- Vi kan bekræfte, at skibet Alexander Maersk blev tilbageholdt i Port of Sfax, Tunesien 10. september 2018. Det er relateret til forskellige krav, som vi nu ser nærmere på og har informeret vores forsikringsselskab om. Vi samarbejder med de relevante myndigheder om at løse problemet så hurtigt som muligt, skriver Maersk Line til Shippingwatch.

Rederiet bekræfter, at nogle af kravene er relateret til katastrofen på 'Maersk Honam', der brændte tidligere på året med fem omkomne besætningsmedlemmer til følge. Skibet skal genopbygges for flere hundrede mio. kroner, og oven i det kommer blandt andet omkostningerne til bjergning af skibet. 

Som Søfart tidligere har skrevet, erklærede Maersk Line general average efter branden på 'Maersk Honam'. Det betyder jævnfør maritim jura, at alle de involverede parter, heriblandt kunder, deler tabene i forbindelse med hændelsen.

Industrivirksomhederne Maklada Industries, Stuna Industries og MPC Prokim er angiveligt iblandt de kunder, der har opnået arrest i 'Alexander Maersk'.

155 meter lange 'Alexander Maersk' har en kapacitet på 1092 TEU og sejler fast på Middelhavet. Skibet var tidligere i år udsat for forsinkelser i operationen, da det efter at have reddet 113 migranter op fra Middelhavet, hvor skibet sejler fast, i flere dage blev nægtet muligheden for at sætte migranterne i land. 

Læs også: MSC opkræver gebyr for containere på 'Maersk Honam'

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092