23948sdkhjf

'Hammerodde' hedder nu 'Stena Vinga'

Den nu tidligere Bornholm-færge 'Hammerodde' fik i går nyt navn og flag på Øresundsværftet i Landskrona. Færgen hedder nu 'Stena Vinga'

Siden tirsdag har der siddet et blåt-gult flag på den færge, som indtil den 1. september tjente Danske Færger på Køge-Rønne med Dannebrog i toppen.

Salget af 'Hammerodde' har været kendt helt siden sidste år, men nu er det altså gennemført. Under sit nye navn 'Stena Vinga' skal ro/pax'eren sejle på Frederikshavn-Gøteborg.

- Det bliver spændende at følge processen og 'Stena Vingas' forvandling til et Stena Line-fartøj. Det er et omfattende arbejde, som skal gennemføres på kort tid. Nu ser vi frem til, at 'Stena Vinga' erstatter 'Stena Gothica' og tager del i færgetrafikken på ruten sammen med 'Stena Danica' og 'Stena Jutlandia', siger Tony Michaelsen, chef for Stena Lines færgeruter mellem Sverige og Danmark, i en pressemeddelelse.

Den nye færge er en del af Stena Lines vækststrategi for færgetrafikken mellem Sverige og Danmark. 'Stena Vinga' kom til Øresundsværftet i Landskrona den 2. september, og planen er, at færgen skal i drift i midten af september.

14.500 BT store 'Stena Vinga' har 1.500 lanemeter og er bygget i 2005. Den blev ifølge Søfarts oplysninger handlet til 22 mio. euro (163 mio. kroner).

Læs mere: Danske Færger sælger ro/pax-færge til Stena

Som Søfart tidligere har skrevet, er handlen en del af en større rokade i Stenas færge-setup. ’Stena Gothica’, der er identisk med den tidligere DSB-færge ’Ask’ mellem Aarhus og Kalundborg, skal nu i stedet booste Stena Lines netværk på Østersøen ved at returnere til en sam-sejling med søsterskibet ’Urd’ mellem Travemünde og Liepaja.

Her vil ’Stena Gothica’ afløse den noget større ro/pax-færge ’Stena Nordica’, som efterfølgende flyttes til Stena Lines meget succesfulde rute mellem Karlskrona og Gdynia.

 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11