23948sdkhjf

Ny formand for Marcod klar til kamp

Det maritime brancheudviklingscenter og klyngesekretariat Marcod har fået ny formand

Kenn Steger-Jensen fra Aalborg Universitet afløser Poul Knudsgaard som ny formand for Marcod. Han ser det som sin fornemste opgave at bevare og udvikle den nordjyske maritime klynge.

 - Den nordjyske maritime klynge udgør en erhvervsmæssig styrkeposition i Det Blå Danmark. Den skal vi kæmpe for at bevare, ikke mindst nu, hvor erhvervsfremmeudspillet fra regeringen kaster Marcod ud i en afgørende fase med krav om en ny forretningsmodel, siger Kenn Steger-Jensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Dette arbejde skal bestyrelsen fokusere på i den kommende periode, og jeg er sikker på, at Marcod kommer styrket ud af dette arbejde. Jeg har stor erfaring med klyngeudvikling og samarbejde mellem universitet, erhvervsliv og det offentlige i kraft af min tilknytning til universitetsverdenen, og besidder også et stort kendskab til den skandinaviske maritime industri. Senest har vi på Aalborg Universitet etableret et maritimt center, og her indgår Marcod som en vigtig brik, siger Kenn Steger-Jensen.

Læs også: Bred opbakning til Marcod efter lukningstrusler

Marcod skal styrke vækst og udvikling i Det Blå Nordjylland gennem netværk, innovation og viden. Bestyrelsen repræsenterer hele den maritime værdikæde, som omfatter udstyrsproducenter, værfter, havne, rederier, videninstitutioner og serviceindustri.

Kenn Steger-Jensen har en bred maritim baggrund og er i dag professor i produktions- og logistiksystemer på Aalborg Universitet og Universitetet i Sørøst-Norge. Han er desuden medinitiativtager til det nye Maritime Center på Aalborg Universitet.

Senior Manager Lars Henrik Hejlesen, MAN Energy Solutions, indtræder desuden i bestyrelsen.

- Marcod understøtter vores stærke maritime klynge og er en afgørende faktor i forhold til at sikre og udvikle det maritime samarbejde i de nordjyske havnemiljøer og på tværs af regionen. Jeg vil arbejde for at sikre Marcods rolle i den nye erhvervsfremmestruktur, siger Lars Henrik Hejlesen.

Direktør for Skagen Havn, Willy B. Hansen, fortsætter som næstformand.

Den nye bestyrelse i Marcod ser ud som følger:

  • Formand Kenn Steger-Jensen, professor (Udpeget af Aalborg Universitet)
  • Næstformand Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn (Udpeget af Danske Havne)
  • Jenny N. Braat, adm. direktør Danske Maritime (Udpeget af Danske Maritime)
  • Jens Boye, renovationschef, Aalborg Forsyning – miljø og plan (Udpeget af Danske Rederier)
  • Peter Møller, direktør, Saga Shipping A/S (Udpeget af Serviceteam Skagen)
  • Lars Fischer, salgs- og teknisk direktør Orskov Yard A/S (Udpeget af Maritime Network Frederikshavn)
  • Lars Henrik Hejlesen, Senior Manager, Head of Propulsion and Business Development & Strategy, MAN Energy Solutions, Frederikshavn (Udpeget af Danske Maritime)

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125