23948sdkhjf

To søfolk døde efter rensning på tankskib ved Norge

To besætningsmedlemmer blev fundet bevidstløse, efter at de havde været igang med at rense en tank til næste last. Begge er nu omkommet

To personer er omkommet efter en ulykke ved Norge om bord på det 4.999 t.dv. store kemikalietankskib 'Key Fighter', som tilhører det norske rederi Fjord Shipping.

Ulykken skete tidligt lørdag morgen ved Stadlandet, som udgør den nordvestligste del af den norske provins Sogn og Fjordane. Skibet var på vej til England, og de to besætningsmedlemmer gik på vagt i tanken ved midnat. Da de skulle afløses ved 4-tiden, blev de fundet bevidstløse, skriver Sysla

Politiet siger ifølge Ritzau, at der blev slået alarm om ulykken klokken halv seks lørdag morgen. En redningshelikopter blev med det samme sendt ud til tankskibet, og de to bevidstløse blev fløjet til sygehuset i Ålesund.

Der er tale om en 42-årig filippiner og en 76-årig mand fra Spanien, som på grund af sin lange erfaring havde fået lov til at fortsætte i rederiet. Den 76-årige døde kort efter ankomsten til sygehuset, imens den 42-årige døde natten til søndag.  

Fjord Lines advokat Hugo P. Matre forklarer ifløge Sysla, at politiet har undersøgt det 1989-bygge skib for at finde ud af, om ulykken kan skyldes en teknisk fejl. Det er der ikke fundet tegn på, og ifølge advokaten er der ligeledes blevet tjekket op på, om der var rutiner og udstyr på plads til arbejdet i tankene. Det gælder bl.a. udstyr til at måle gaskoncetrationer og procedurer for konstant lugevagt, når der var nogen i tankene. 

- Men det vil være forkert at udtale sig om, hvorvidt der kan være sket en menneskelig fejl, på nuværende tidspunkt, siger Hugo P. Matre.

Politiet oplyser ifølge Sysla, at der blev målt hydrogensulfid – en giftig gasart, som kan opstå i forbindelse med råd i organisk materiale – i den tank, som ulykken skete i.

Før skibet fortsatte mod Erith nær London, var der en præst om bord. Der arbejdes nu på, at de efterladte til både den filipinske og den spanske sømand kan komme til Ålesund for at tage afsked. 

'Key Fighter' sejler under maltesisk flag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11