23948sdkhjf

CMP satser på mobilt landstrømsanlæg

Copenhagen Malmö Port er i dialog med et ledende dansk energiselskab om en ny type anlæg
Copenhagen Malmö Port (CMP) er for øjeblikket i gang med at undersøge mulighederne for et mobilt landstrømsanlæg.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra CMP som svar på TV2 Lorrys afsløring af, at havnen har afvist et gratis landstrømsanlæg fra den jyske virksomhed Powercon.

– Der søges løsninger bredt, og i øjeblikket har vi f.eks. en dialog med et ledende dansk energiselskab om et anlæg, der måske har mulighed for at være mobilt, og som dermed kunne give bedre effekt og lavere installationsomkostninger, skriver CMP.

CMP, som er en af Skandinaviens største erhvervshavne, vil dog ikke oplyse overfor Søfart, hvilket energiselskab, det drejer sig om.

Landstrømsanlægget fra Powercon, som havnen sagde nej til, løber normalt op i 30 mio. kr.

– I medierne har det fremstået, som om CMP/ Kbh kunne have modtaget et landstrømsanlæg gratis - men der ville selvfølgelig være markante etableringsomkostninger herunder tilslutning af anlægget til el-nettet. Forholdene i Kristiansand, hvor anlægget nu er på vej til, er anderledes end i København, skriver CMP videre.

Fokus på LNG

CMP peger på, at kun 10-15 pct. af verdens krydstogtskibe endnu er forberedt til at tage landstrøm.

– Tendensen for planlagte nye skibe er primært med fokus på LNG (flydende naturgas), som 20 pct. af de kommende skibe forberedes til, skriver CMP.

Ifølge pressemeddelelsen har CMP gennem længere tid fulgt udviklingen i miljøvenlige drivmidler.

– Vi vil gerne være med til at præge udviklingen i en positiv retning, med langtidsholdbare løsninger, der både er økonomiske og miljømæssige fornuftige, skriver CMP og fortsætter:

– CMP er optaget af, at havnen drives i god sameksistens med byen. Driften af krydstogt skaber f.eks. ca. 4.000 sæsonjobs jobs i Danmark og ca. 1,4 mia. kr. i omsætning i København generelt, og hvert år er der 250.000 hotelovernatninger booket af krydstogtgæsterne.

Krydstogtskibe gav fremgang

I 2017 oplevede CMP fremgang i regnskabet, hvilket i høj grad var takket være krydstogtskibene.

– Vi ser en stærk udvikling for krydstogtoperationen. Skibene bliver større, og der er flere ankomster, udtalte Barbara Scheel Agersnap, adm. direktør i CMP, i forbindelse med offentliggørelsen af selskabets årsrapport i juni.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111