23948sdkhjf

Medie: Så meget koster genopbygning af 'Maersk Honam'

Containerskibet 'Maersk Honam', der brændte tidligere i år, vil efter alt at dømme blive genopbygget.

En ny stævn og en ny aptering vil efter alt at dømme blive bygget til containerskibet 'Maersk Honam', der brød i brand 6. marts i år med fem omkomne besætningsmedlemmer til følge. 

Ifølge Tradewinds er beslutningen truffet efter nærmere undersøgelser af skibet. Det viser sig, at maskinrummet og de primære komponenter til fremdrift er intakte. 

Regningen forventes at ende på mere end 30 mio. dollar, svarende til 193 mio. kroner. 

Det er dog betragteligt mindre end den check på 102 mio. dollar (657 mio. dollar), som forsikringsselskabet XL Catlin stod til at udskrive, hvis 'Maersk Honam' var blevet erklæret CTL (constructive total loss).

Mærsk har endnu ikke udpeget et værft til at forestå genopbygningen. En mulighed er ifølge Tradewinds at konstruere en ny stævn og beboelsesenhed i Asien for efterfølgende at montere den på et værft i Mellemøsten.

Som Søfart tidligere har skrevet, brød branden ud blandt containere forrest i det 353 meter lange skib.

- Skibet har et twin-island setup. Dvs. beboelsesenheden og maskinrummet er separeret i to. I det her tilfælde var branden på den forreste del af skibet, og beboelsesenheden har virket som en brandspærre. Så ilden har ikke bredt sig længere agterud end til beboelsesblokken, og det er kun den forreste tredjedel, der er brændt. Skibets størrelse har desuden gjort, at det stadig er sødygtigt og ikke er total havareret, forklarede Maersk Lines tekniske direktør Palle Laursen til Søfart. 

Læs mere: Det kunne være gået langt værre for ’Maersk Honam’

Maersk Honam er bygget i 2017 og har en kapacitet på 15.262 TEU. Det brød i brand den 6. marts og ligger nu i Jebel Ali. 

Læs mere: 'Maersk Honam' kaster anker i Jebel Ali

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093