23948sdkhjf

Mærsk deltager i københavnsk LGBT-festival

Deltagelse i Copenhagen Pride skal være med til at skabe trivsel i Mærsk, fortæller koncernens chef for diversitet og inklusion.

Når tusindvis af bøsser og lesbiske i den kommende weekend traver igennem Københavns gader som en del af Copenhagen Pride-optoget, vil nogle af deltagerne være iført en farverig t-shirt med Mærsk-logo. 

Det fortæller A.P. Møller-Mærsks chef for diversitet og inklusion Rachel Osikoya til Søfart forud for koncernens første officielle deltagelse i LGBT-festen.

- Vi ville markere, at vi værner om vores LGBT-ansattes rettigheder, og så ville vi lave noget sjovt, siger hun om baggrunden for deltagelsen.

Efter dialog med arrangørerne af Copenhagen Pride blev der sendt invitationer ud i koncernen. Lige omkring 100 ansatte og familiemedlemmer deltager.

Kompleks situation

Ifølge Rachel Osikoya handler deltagelsen først og fremmest om at fejre dagen og ryste medarbejderne sammen. På et mere overordnet plan mener hun dog også, at deltagelsen er med til at understrege Mærsks visioner om fokus på medarbejdernes egenskaber frem for deres køn og seksuelle orientering. 

- Hvis man er talentfuld, deler virksomhedens visioner og har viljen til at slå igennem, er man den rette for Mærsk uanset race eller baggrund, siger hun. 

Rachel Osikoya fortæller, at hun har snakket med flere LGBT-personer i Mærsk. De fortæller hende, at de finder Mærsks deltagelse i Copenhagen Pride vigtig, men måske kan deltagelsen komme til endnu større gavn for dem, der ikke står frem. For situationen kan være kompleks, forklarer chefen for diversitet og inklusion.

- Min erfaring er, også fra andre virksomheder end Mærsk, at nogle LGBT-medarbejdere hverken er tilpasse med at være åbne omkring deres seksualitet, når de går på arbejde eller i deres private liv, siger hun. 

Rachel Osikoya har ikke mødt nogle medarbejdere, der har det sådan i Mærsk. Ikke fordi hun tror, at de ikke er der. Men fordi personer, der har det sådan, sjældent er åbne omkring det. Hun håber, at Mærsks deltagelse Copenhagen Pride kan være et signal om, at de her medarbejdere i hvert fald kan føle sig tilpasse, når de er på arbejde. 

- Vi vil sende et signal om, at det her er et sikkert sted at arbejde. At Mærsk er et sted, hvor vi værdsætter individer og deres forskellighed, siger hun.

På tværs af organisationen

Efter udmeldingen om, at Mærsk deltager officielt i Copenhagen Pride, har flere Mærsk-medarbejdere delt nyheden på de sociale medier. Det understreger i Rachel Osikoyas optik, at beslutningen om at deltage var helt rigtig. 

Flere medarbejdere på tværs af køn og nationaliteter har også henvendt sig til hende for at tilbyde sin hjælp i forbindelse med arrangementet og dagsordenen som helhed. 

- På den måde har det allerede været en stor succes. At det har formået at engagere medarbejdere på tværs af organisationen, siger hun og udtrykker forhåbning om, at Mærsks deltagelse i Copenhagen Pride kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed. 

Copenhagen Pride Week løber fra 13. til 18. august. Her kulminerer det i det traditionsrige optog, som de seneste år har været med start ved Frederiksberg Rådhus kl. 13 og sluttet med en fest på Rådhuspladsen i København. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157