23948sdkhjf

Mærsk nedjusterer efter højere bunkerpriser

Høje priser på brændstof får Mærsk til at sænke forventningerne til årets resultat. Rederiets aktiekurs stiger.

Stigende usikkerhed om fragtrater, brændstofpriser og valutakurser får A.P. Møller-Mærsk til at sænke forventningerne til 2018.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Der ventes nu et driftsoverskud på 3,5 til 4,2 mia. dollar mod tidligere ventet 4-5 mia. dollar.

Også forventningerne til det underliggende resultat justeres. Mærsk forudser nu bare, at det bliver positivt, hvor forventningen hidtil har været, at det ville blive højere end i 2017, hvor det landede på 356 mio. dollar.

Sker trods mere gods

Nedjusteringen kommer, selv om Mærsk fragter flere varer i sine skibscontainere. For nok har de priser, rederiet tager for ydelsen rettet sig på det seneste, efter et kraftigt fald i første kvartal.

Men fragtraterne er ikke steget nok til at kompensere for, at brændstofpriserne er steget markant, forklarer selskabets topchef Søren Skou.

- Resultaterne har forbedret sig fra et svagt første kvartal. Men som konsekvens af de høje brændstofpriser, hvilket vi ikke fuldt ud er blevet kompenseret for gennem højere fragtrater, har vi justeret vores forventninger til 2018, udtaler han i en skriftlig kommentar.

A.P. Møller - Mærsk offentliggør egentlig først sit regnskab for andet kvartal den 17. august. Men sammen med nedjusteringen af de finansielle forventninger, løfter selskabet sløret for nogle af tallene.

Omsætningen i andet kvartal blev på 9,5 mia. dollar, og driftsresultatet var på 0,9 mia. dollar.

I gennemsnit er brændstofpriserne steget 28 pct. i forhold til samme periode sidste år. Fragtraterne er faldet 1,2 pct. i forhold til andet kvartal 2017.

Investorer havde frygtet værre

Trods nedjusteringen steg selskabets aktiekurs efter meddelelsen. Formentlig skyldes det, at markedet allerede havde set det komme.

Ifølge de seneste estimater indsamlet af Bloomberg troede de aktieanalytikere, der følger selskabet, i snit, at Mærsk ville få et driftsoverskud på 3,87 mia. dollar i 2018.

- Det lå allerede meget i kortene, at der skulle nedjusteres. Vi havde set konkurrenterne gøre det, og mange havde gættet på endnu lavere resultater, siger aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand til Ritzau Finans.

Da børsen lukkede tirsdag, kostede en B-aktie i selskabet 8950 kroner. Det er 6,4 pct. mere end mandag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156