23948sdkhjf

Ruslands flydende atomkraftværk får påfyldt uran

Det flydende russiske atomkraftværk 'Akademik Lomonosov', som i maj passerede Danmark, har nu fået påfyldt uran i Murmansk.

'Akademik Lomonosov', det flydende russiske atomkraft, som af kritikere bliver kaldt det flydende Tjernobyl, bliver nu forsynet med uran.

Det skriver blandt andre NGO'en Bellona.

Operationen finder sted i Murmansk, hvor også hovedkvarteret for Ruslands atomdrevne isbrydere er placeret. Den første reaktor blev forsynet med uran i slutningen af juni, og den næste følger inden for kort tid.

Herefter vil 'Akademik Lomonosov' gennemgå en række test, inden den bliver bugseret gennem den nordlige sørute til Pevek-havnen i Tjukterhavet nord for Rusland. Her vil det producere strøm til omtrent 100.000 husstande. 

Det flydende atomkraftværk i maj blev bugseret fra Skt. Petersborg, igennem dansk farvand og langs den norske kyst op til Murmansk.

Oprindeligt var det planen hos russiske Rosatom at forsyne skibets reaktorer med Uran i Skt. Peterborg. Efter højlydte protester fra blandt andre de lokale myndigheder i Skt. Petersborg endte det dog med, at atomkraftværket blev bugseret igennem blandt andet dansk farvand uden uran om bord.

'Akademik Lomonosov' har en forventet levetid på 40 år. Kritikken af fartøjet går blandt andet på, at der i tilfælde af uheld er meget langt til hjælpen fra Pevek. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172