23948sdkhjf

Hapag-Lloyd i strid modvind efter drab på isbjørn

En isbjørn blev dræbt i selvforsvar, da Hapag-Lloyd Cruises' 'MS Bremen' ville i land på Svalbard-øen Spitsbergen. Det har medført en shitstorm på sociale medier.

Krydstogtrederiet Hapag-Lloyd Cruises er kommet i massiv modvind på de sociale medier, efter at vagter fra 'MS Bergen' i weekenden skød og dræbte en isbjørn på Svalbard-øen Spitsbergen. 

Drabet skete ifølge Hapag-Lloyd Cruises i selvforsvar, da et hold på fire vagter gik i land for at afsikre området. Normalt skræmmer vagterne eventuelle isbjørne væk ved at affyre varselsskud, men denne gang lykkedes det en bjørn at angribe en vagt, før den blev opdaget. Det fik en af de andre vagter til at skyde bjørnen for at redde sin kollega.

Den forklaring er dog ikke nok til at dulme de mange forargede brugere på eksempelvis Twitter.

- Han kunne have "forsvaret sig selv" ved at holde sig væk fra isbjørnenes habitat, skriver brugeren EricSBloodaxe.

- Isbjørn, sultende på grund af skrumpende arktisk havis som følge af klimaforandringer, dræbt for at prøve at redde sit eget liv ved at opføre sig som et vildt dyr, skriver brugeren mrfrisbee14. 

- Turister ansvarlige for dette dødsfald. Håber de nød oplevelsen, skriver DenzpDp.

I en pressemeddelelse beklager Hapag-Lloyd Cruises episoden. 

- Hapag-Lloyd Cruises er meget bevidst om sit ansvar, når vi rejser i miljømæssigt følsomme områder, og vi respekterer al natur og vildt liv, skriver rederiet. 

Vagten pådrog sig skader på hovedet under isbjørnens angreb. Han var dog ved bevidsthed og blev fløjet til behandling. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.048