23948sdkhjf

Populære ø-pas giver travle færger

Turister strømmer til de danske øer - det betyder flere kunder hos færgerne
De danske færger har fået ekstra vind i sejlene, efter indførelsen af det såkaldte ø-pas for to år siden.

Ø-passet er blevet så stor en succes, at passene hvert år bliver revet væk af turisterne, der strømmer til øerne, som oplever flere besøgende, mere aktivitet og øget omsætning i butikker og restauranter. Dertil kommer, at færgerne, der sejler til de danske øer, oplever mere aktivitet, skriver Danske Rederier i en pressemeddelelse .

- Færgerne kan bestemt mærke, at det er blevet sommer, og både danske og udenlandske turister besøger de danske øer. Færgerne er livlinjen til øerne, og vi har sørget for, at de rejsende har fået ø-passet. Besøg på øerne giver gode oplevelser for turisterne, og ø-boerne mærker det øgede liv på øerne. Det gælder i øvrigt både i højsæsonen og udenfor skolernes sommerferie, hvor man har kunnet mærke de seneste års succes med det forhøjede billettilskud, siger direktør Jacob K. Clasen.

De positive tendenser vækker genklang hos Sammenslutnigen af Danske Småøer, som er interesseorganisation for 27 danske, beboede småøer.

- Det er mit umiddelbare indtryk, at der er rigtig mange turister på småøerne i år. Selv om vi på øerne synes, at al slags vejr er til ø-besøg, så er der ingen tvivl om, at denne sommers gode vejr får endnu flere til at tage færgerne til øerne - enten for en enkelt dag eller et længere ophold. Det danske sommervejr er også rigtig godt for lystsejlerne, så ø-havnene er fyldt med sejlskibe, siger formand Dorthe Winther.

I ø-passet er hver ø præsenteret med kort, foto, faktaoplysninger om, hvad der kan ses og opleves på øen samt en QR-kode til øens hjemmeside. I et blankt felt ved præsentationen af den enkelte ø kan turisten fra en plade på havnen eller færgen gnide en silhuet af øen over med en særlig pen og på den måde samle på ø-mærker. Denne gimmick er turisterne ifølge Danske Rederier vilde med og konkurrerer gerne med familie og venner om, hvem der har besøgt flest øer.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16