23948sdkhjf

Video: Ny russisk isbryder i operation

Ruslands nyeste isbryder 'Alexander Sannikov' er nu i operation. Se her, hvordan den manøvrerer.

Tegnet af Aker Arctic, bygget på Vyborg Shipyard og kontraheret af Gazprom. 'Alexander Sannikov' skal som Ruslands nyeste isbryder sørge for, at arktisk olie kan komme ud på verdensmarkedet året rundt. 

Det skriver Maritime Executive.

Skibet er en videreudvikling af Aker ARC 130, som Finland bruger som isbryder. 'Alexander Sannikov', af typen Aker ARC 130 A, er 121 meter lang og forsynet med 22 MW dieselelektrisk maskineri. 

Med tre Azimuth-thrustere – en for og to agter – skulle den have de samme isbrydende egenskaber som de russiske atomisbrydere, men være langt mere manøvredygtig trods 40 pct. mindre motorkraft.

Ved en hastighed på to knob kan den bryde to meter tyk is med et 30 cm tykt snedække.

En udstrakt grad af digitalisering reducerer behovet for mandskab til omkring halvdelen af det, der hidtil har været normen for en isbryder af tilsvarende størrelse. Der er plads til 35 besætningsmedlemmer. 

Derudover har 'Alexander Sannikov' plads til otte tyvefodscontainere samt udstyr til brandslukning, til at håndtere og opsamle olieudslip, og en kran med en løftekapacitet på 26 tons.

'Alexander Sannikov' blev indsat i Skt. Petersborg den 29. juni og begynder fra 1. august operation ved Novoportovskoye-feltet i Karahavet. 

Artiklen er en del af temaet VIDEO.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097