23948sdkhjf

Danmark lukker sømandskirken i Malaysia

Sømandsklubben i Pelepas, Malaysia, lukker og slukker og danske søfolk mister en populær personlighed i den fremmede havn
Den danske sømandskirke i Pelepas, Malaysia bliver sparet væk, og danske søfolk mister dermed et populært tilholdssted og en populær personlighed i den travle havn.

Teknisk set er der egentlig slet ikke tale om en sømandskirke al den stund, at 'kirken' ligger i et ærkemuslimsk land. Det betyder, at 'kirken' hedder International Seamen's Center, og slet ikke er en kirke. Centret åbnede i 2002 som den første 'sømandskirke' i et muslimsk land.

Men nu slutter eventyret altså igen, fremgår det af en kortfattet meddelelse på hjemmesiden for Danske Sømands- og Udlandskirker, DSUK.

Her bliver lukningen af den danske sømandskirke i Pelepas præsenteret som en styrkelse af den den danske sømandskirke i Singapore.

I meddelelsen hedder det:

"Beslutningen om at samle kræfterne for indsatsen som sømandskirke i området har været længe undervejs og skyldes bl.a., at mange af skibene anløber både Pelepas og Singapore havne med få dages mellemrum."

Den velanskrevne danske 'sømandspræst' på stedet, Karsten Holst Thomsen er ifølge DSUK blevet tilbudt en stilling ved sømandskirken i Singapore, men har afslået, og kommer derfor til at forlade de danske sømandskirker.

Søfart har været i kontakt med Karsten Holst Thomsen, som ikke ønsker at udtale sig i sagen.

Generalsekretær, Pia Sundbøll, fra DSUK's hovedkontor er på rejse og står ikke til rådighed for en kommentar til Søfart. DSUK's formand, Anne Eg Jensen, er ikke vendt tilbage på telefoniske henvendelser fra Søfart.

Flere danske søfarende har rettet henvendelse til Søfart og er skeptiske overfor DSUK's argument om, at 'mange af skibene' anløber både Pelepas og Singapore. En dansk søfarende anslår således, at kun ca. 50 ud af de ca. 200 danske skibe, der anløb Pelepas sidste år OGSÅ lagde til kaj i Singapore.

"Det ville give mere mening at lukke sømandskirken i Singapore, hvis argumentet er at koncentrere aktiviteterne dér, hvor det giver bedst mening," lyder det fra en søfarende, som Søfart har været i kontakt med, men som ikke ønsker at stå frem med navn.

På DSUK's Facebook-side er reaktionerne alt andet end positive. Her er udpluk:

Franz Holmberg:
"Karsten er kendt af, og kender selv, alle, også ikke-danske søfarende. Karsten må være en af, hvis ikke den, mest kendte DSUK ansatte, vel at mærke kendt af dem der burde tælle i sammenhængen, de søfarende. Dette må være en bevidst nedprioritering af sømandskirke-delen i organisationen"

Tommy Kristiansen:
"Man blive noget mundlam når man læser sådan noget, dybt dybt beklagelig og ufatteligt trist... Karsten er et ikon for dansk søfart."

Allan Juel Jensen:
"Det er en dårlig nyhed for søfolkene, igen, hvor man prioterer bykirkerne frem for den personlige betjening i havnene. Vi tænker på dig Karsten og ved hvor du har gjort en forskel"

Knud Jørgensen:
"En helt forkert beslutning. Tanjung Pelepas anløbes dagligt af danskflagede skibe, og Karsten har været en uvurderligt hjælp og støtte for alle ombord. I og med, at der er daglige anløb af danske skibe, og derfor et synligt behov for en dansk repræsentation, er beslutningen endnu mere forkert."
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093