23948sdkhjf

Nye havnebusser på el giver københavnerne renere luft

OFFENTLIG TRANSPORT: Hovedstadens havnebusser kan snart lægge fra kaj i en grøn og miljøvenlig udgave. Det er resultatet af et netop afgjort udbud om driften af havnebusser i Københavns Havn

Københavnerne kan se frem til nye miljøvenlige havnebusser, som sejler CO2-neutralt og ikke udleder NOx og partikler fra motorerne. De nye grønnere havnebusser støjer også væsentligt mindre både inden i havnebusserne og udenfor.

Med de nye el-drevne havnebusser vil det samlede udslip fra alle busserne i den kollektive transport i Københavns Kommune falde med 2,5 pct. for CO2, 10 pct. for NOx og hele 66 pct.for partikler.

Det oplyser Movia i dag i en pressemeddelelse.

- Københavnerne skal kunne trække vejret frit. Derfor er ren luft en mærkesag for mig. De nye eldrevne havnebusser er afgørende for vores mål om at reducere luftforureningen i København. Jeg glæder mig til, at vi i 2020 kan søsætte de fem nye grønne havnebusser, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S), der sammen med den øvrige Borgerrepræsentation i budget 2018 besluttede, at alle havnebusser fra 2020 skal have en markant grønnere miljøprofil.

Vigtigt skridt for miljøet

Movia har udført udbuddet af havnebusserne for Københavns Kommune, som operatøren Arriva har vundet. Danmarks største trafikselskab er tilfredse med det mere miljøvenlige resultat:

- Movia har sammen med kommuner og regioner et mål om fossilfri busdrift i 2030. Københavns Kommune er en af de kommuner, der går forrest i den store omstilling, som Movia er i gang med. Derfor er vi meget glade for, at vi sammen med Københavns Kommune får taget et vigtigt skridt mod klimavenlig havnebusdrift i Københavns Havn, siger Movias administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen.

Med de nye havnebusser bliver der mere plads til passagererne. De nye både har alle plads til 80 passagerer, hvor der i dag er plads til mellem 60 og 80 passagerer. Alle de nye havnebusser får store vinduespartier, som skaber lys og luft og dermed en mere behagelig rejseoplevelse. Og endelig bliver der plads til otte cykler og fire barnevogne eller kørestole.

Ud over nye både, kommer havnebusserne til at sejle hvert 30. minut både sommer og vinter. Og ved forestillinger på Operaens Store Scene efter kl. 19.00 vil havnebussen sejle pendulsejlads mellem Nyhavn og Operaen efter forestillinger, så længe der er operagæster ved stoppestedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078