23948sdkhjf

Flere bygdeskibe på vej til Royal Arctic Line

NYBYGNINGER: Finansieringen er nu på plads til de to nye bygdeskibe fra Zamakona. Samtidigt forhandles der om yderligere to nybygninger til Øst- og Sydgrønland

Royal Arctic Line bekræftede mandag ordren på to bygdeskibe til Upernavik, Uummannaq området og Diskobugten ved det spanske værft Zamakona i Bilbao.

Læs mere: Nye grønlandske kystskibe styrker pallegods

Kontrakterne blev indgået i marts med et forbehold for finansiering. Dette forbehold er nu løftet, og projektet er derfor igangsat med det spanske værft. Skibene vil blive leveret i andet og fjerde kvartal 2020. Investeringen er på cirka 270 millioner kroner.

Samtidigt forhandles der, ifølge Royal Arctic Line, om yderligere to mindre bygdeskibe til Øst- og Sydgrønland, ligeledes kombinerede palle og containerskibe på grønlandsk flag.

De to nye bygdeskibe, som nu er endelig kontraheret i Spanien er designet til at operere ved bygderne og kan medtage frysepaller og containere. Pallekapaciteten er øget betragteligt i forhold til ’Pajuttaat’ fra 1979.

Samtidig er adgangen til palleoperation effektiviseret. Desuden er krankapaciteten øget. Skibene bygges til grønlandsk flag og er dimensioneret til at kunne operere effektivt i bygderne og med henblik på mulig vedligeholdelse i Grønland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112