23948sdkhjf

Tørlast ramt af brasiliansk trucker-strejke

Efter at brasilianske lastbilchauffører har nedlagt arbejdet, må bulk carriers ligge stille i landets store havne i venten på laster.

Adskillige bulk carriers venter nu ved brasilianske havne, fordi lastbilchaffører over hele landet har nedlagt arbejdet og opsat blokader i protest mod stigende dieselpriser.

Det går hårdt ud over eksporten af landbrugsvarer som sojabønner, sukker, kaffe og frugter, skriver Bloomberg

Brasilien er verdens største eksportør af sojabønner, og Kina er den største aftager. Den kinesiske fødevaregigant Cofco har nu måttet indstille afskibningen af soja fra Brasiliens største havn, Santos, fordi bønnerne ikke kan nå frem.

I landets næststørste havn, Paranagua Port, skulle fem bulk carriers have afgået med 300.000 tons sojamel, men mandag havde de ventet forgæves på gods i en uge, fortæller en talsmand fra havnen ifløge Bloomberg.

Brasilien er også den største producent af sukker i verden, og også den industri er ramt. Produktionen er indstillet i delstaten Sao Paolo, fordi der mangler diesel til at holde produktionsapparatet i gang. 

Sammenslutningen af lastbilchauffører tæller ca. 600.000 medlemmer. Ifølge Reuters er de gradvist begyndt at genoptage arbejdet og nedlægge blokader, efter at den brasilianske præsident Michel Temer har udstedt dekreter, som blandt andet tager toppen af dieselprisen de næste 60 dage. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095