23948sdkhjf

Martec fisker maskinmester-kandidater i Aalborg

Op mod 32 studerende skal stige på ”trinbræt" til maskinmesteruddannelsen

Virksomhederne har svært ved at få nok maskinmestre i Nordjylland, så nu har uddannelsesministeriet godkendt at Martec i Frederikshavn åbner en uddannelsesstation i Aalborg. Den skal fungere som et ”trinbræt" til maskinmesteruddannelsen, så optaget kan øges med op til 32 studerende på Værkstedsskole i Aalborg.

- Det er glædeligt, at uddannelsesministeriet har givet tilladelse til forsøgsvis at tilbyde den indledende del af maskinmesteruddannelsen i Aalborg, siger Martecs direktør Pia Ankerstjerne.

En tredjedel oveni
Hvert år optager MARTEC omkring 150 studerende, hvoraf cirka 90 starter på maskinmesteruddannelsens indledende forløb, Værkstedsskolen.

”Trinbrættet” i Aalborg etableres med henblik på at tiltrække endnu flere studerende til uddannelsen.

Martec forventer at optage op til 32 ekstra studerende én gang årligt fra sommeren 2019.

Den afsluttende del af uddannelsen gennemføres fortsat i Frederikshavn. 

Samarbejde med industrien
Etablering af værkstedsskoleforløbet i Aalborg skal både gøre det letter at få unge til uddannelse, ligesom det forventes at gøre det lettere for virksomhederne i den sydlige del af regionen at få maskinmesterstuderende i praktik.

Successen og eksistensberettigelsen i forhold til at åbne en uddannelsesstation i Aalborg, er vurderet i samarbejde med en række nordjyske virksomheder.

- I øjeblikket har vi løbende 135 studerende i praktik, og der er allerede tilkendegivet interesse fra virksomheder som Desmi, Alfa Laval, Ballard, Danpo, Aalborg Universitetshospital og Dania, beliggende i et område fra Nørresundby til Hobro, om at tage flere praktikanter. Vi er ikke i tvivl om, at vi stadig kan skaffe tilstrækkeligt med praktikpladser, siger Brian Thomsen, vicedirektør på Martec. 

Martec går nu i gang med at tilrettelægge opstarten samt finde den rette samarbejdspartner og lokation. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157