23948sdkhjf

DFDS-topchef ny formand for Danske Rederier

Niels Smedegaard overtager formandsposten fra Mærsk-direktør Claus V. Hemmingsen, der fortsætter som næstformand i bestyrelsen
Brancheorganisationen Danske Rederier har valgt DFDS' topchef, Niels Smedegaard, som ny formand på foreningens generalforsamling torsdag.

Han erstatter viceadm. direktør Claus V. Hemmingsen fra A.P. Møller-Mærsk.

- Det er en stor fornøjelse at få mulighed for at lede arbejdet for det danske rederierhverv. Vi er en stærk klynge med masser af potentiale og stærk opbakning fra et bredt flertal i Folketinget til at holde kursen og skabe endnu mere værdi for Danmark, skriver Niels Smedegaard i en pressemeddelelse.

De fire år Claus V. Hemmingsen har været formand for Danske Rederier, har været præget af både op- og nedture for branchen. Men det har også været en periode, hvor der er sikret en stabil politisk proces og videreudvikling af rammevilkår for sektoren i samarbejde med de siddende regeringer, understreger brancheorganisationen.

Danske Rederier fremhæver i den forbindelse etableringen af et maritimt vækstteam, som resulterede i en egentlig vækstplan fra regeringen. Heraf blev flere centrale elementer fra planen vedtaget af et meget bredt flertal i Folketinget i foråret. Det glæder den afgående formand:

- Jeg glæder mig over, at vi i både ord og handling har bred politisk opbakning til at fortsætte den vækstkurs, som rederierhvervet i Danmark fortsat er på. Vi er et globalt erhverv, som bidrager betydeligt til vækst, udvikling og arbejdspladser i Danmark. Et bidrag, som vi ønsker at opretholde og udvikle til glæde for både erhvervet og Danmark. Personligt ser jeg frem til fortsat at arbejde for den udvikling som næstformand i Danske Rederier, siger Claus V. Hemmingsen.

Der var genvalg til bestyrelsen, som efter generalforsamlingen fortsat består af Niels Smedegaard, DFDS (formand), Claus V. Hemmingsen, A. P. Møller-Mærsk A/S (næstformand), Jacob Meldgaard, Torm, Mikael Skov, Hafnia Tankers, Jan Rindbo, D/S Norden og Martin Fruergaard, Ultragas.


/ritzau/urt

Kilde:

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125