23948sdkhjf

DSV indsnævrer forventning efter godt første kvartal

Selvom påske og valutafald kostede DSV i første kvartal, fandt 769 mio. kroner vej til selskabets bundlinje i årets første kvartal.

Selv om påsken gav færre arbejdsdage og dollarens deroute kostede dyrt for fragtkoncernen DSV i de første tre måneder af 2018, gik det alligevel pænt frem for den globale koncern.

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.

Omsætningen steg marginalt til 18,4 mia. kroner, og nettoresultatet steg med 100 mio. kroner til 769 mio. kroner.

- DSV leverede et godt resultat i første kvartal 2018 med vækst i både fragtmængder og driftsresultatet, skriver adm. direktør Jens Bjørn Andersen i regnskabet og fortsætter:

- Baseret på den gode start på 2018 og generel positiv markedsudvikling hæver vi den lave ende af forventningerne for 2018 og iværksætter et nyt tremåneders aktietilbagekøbsprogram til en værdi af 1,1 mia. kroner.

Valutaudsving kostede dyrt

Fremgangen kom på trods af, at påsken i år lå i marts samt at valutaudsving - hovedsageligt i den for DSV afgørende dollar - trak omsætningen ned med 822 mio. kroner.

DSV startede som en forening af danske vognmænd, men er gennem mange års kontinuerlige opkøb blevet til en global aktør inden for fragt til lands, vands og i luften.

For de to sidste, divisionen "Air & Sea", landede omsætningen på 8,4 mia. kroner. Specielt luftfragt lagde til med en vækst på 10 pct. i de transporterede mængder.

I den divisionen "Road" steg omsætningen til 7,7 mia. kroner.

Antallet af fragter steg med tre pct. i perioden.

For DSV's nyeste og hastigt voksende division "Solutions", der blandt andet dækker over lagervirksomhed, steg omsætningen til 2,8 mia. kroner. Samtidig blev driftsoverskuddet mere end fordoblet.

- Forbedringen af marginerne var drevet både af højere priser og en lavere omkostningsbase sammenlignet med sidste år, skriver DSV.

Læs mere om: DSV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094