23948sdkhjf

Maersk Supply frigiver flere detaljer om nyt mine-projekt

Maersk Supply Services stiller skibe til rådighed for fem ekspeditioner på 4500 meters dybde med aktier i råvareselskaber Deep Green som betaling.

Der ligger eftertragtede metaller på havbunden i Stillehavet, og Maersk Supply Service har indvilget i at stille tonnage til rådighed til fem ekspeditioner, der skal afdække mulighederne for at høste metallerne med det mindst mulige aftryk på havbunden.

Søfart har tidligere omtalt projektet, der foregår under ledelse af selskabet Deep Green. I en pressemeddelelse oplyser Maersk Supply Service nu, at det område af Stillehavet, som Maersk Launcher har kurs mod, hedder Clarion Clipperton Zone med en havdybde på 4500 meter.

Området, der i areal er på størrelse med USA, ligger imellem Hawaii og Mexico. 

De fem ekspeditioner skal finde sted i 2018 og 2019, og de første fire har fokus på at studere havbunden og de miljømæssige betingelser. 

Læs også: Maersk Supply Service i nyt mineprojekt

Det er metaller som nikkel, kobber og kobolt, som blandt andet er nødvendige i fremstillingen af batterier, der ligger i klumper på størrelse med en knyttet næve løst på havbunden.

Maersk Supply Services opgave går mere konkret ud på at undersøge mængden og kvaliteten af metalklumperne, og hvordan man kan udvinde dem på den mest bæredygtige måde.

Tidligere ekspeditioner i området med samme formål har fået miljøforkæmpere på barrikaderne. Deres argumenter gik på, at minedriften vil ødelægge økosystemet på havbunden og dermed gå hårdt ud over hvaler, havskildpadder og hajer i området. 

De fem ekspeditioner har for Maersk Supply Service en værdi af 25 mio. dollar, som bliver konverteret til aktier i Deep Green. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078