23948sdkhjf

Containerbrand slukket efter kollision i Storebælt

En tørlaster og et containerskib er kollideret tidlig tirsdag morgen. En container brød i brand, men branden er slukket, oplyser Forsvarets Operationscenter.

Tørlasteren BBC Neptune kolliderede tirsdag morgen omkring kl. 0430 med containerskibet Delphis Gdansk. 

Kollisionen skete i Storebælt nord for Kerteminde og syd for Kalundborg. Flere containere faldt overbord ved , og to faldt over på BBC Neptune, hvor en enkelt container brød i brand. Branden er dog slukket.

Forsvarets Operationscenter oplyser til Søfart, at begge skibe drejede til bagbord kort før kollisionen, men har derudover ikke flere oplysninger på nuværende tidspunkt end at skibene ligger for anker, imens man undersøger, om de er tilstrækkeligt sødygtige til at blive forlagt til et andet område.

2010-byggede BBC Neptune var på vej fra Ust Luga til Gøteborg, imens 2017-byggede Delphis Gdansk var på vej fra Rotterdam til Skt. Petersborg.

Det 190 meter lange BBC Neptune har en kapacitet på 37.506 t.dv, og det 178 meter lange Delphis Gdansk har plads til 1900 teu.

Der er hul i begge skibe, men hullerne er over vandspejlet. Der er ingen tilskadekomne, og der er ikke konstateret forurening i forbindelse med sammenstødet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094