23948sdkhjf

Bølgeenergianlæg mangler seks millioner kroner til søsætning

Crestwing søsætter til oktober... Crestwing bliver forsinket ...Crestwing søsætter til foråret....

Sådan har det ad åre lydt i nyhedsstrømmen om halvskalaudgaven af Crestwings bølgeenergianlæg, der går under navnet Tordenskiold.

Senest i oktober, hvor udvikler Ruth Bloom kunne offentliggøre, at hun manglede godt 1,3 mio. kroner for at kunne søsætte.

En norsk rigmand og bølgeenergi-entusiast sprang til og donerede 500.000 kroner til færdiggørelsen af ankerkoblingen og elsystemet. Dermed manglede Crestwing 800.000 kroner, som skulle gå til færdiggørelse under vand og udlægningen.

Når de penge var hentet hjem, ville hun være klar til udlægning - gerne her i foråret 2018.

Men nu er der endnu en gang stukket en kæp i hjulet for Ruth Bloom og planerne om søsætningen af det 65 tons tunge bølgeenergianlæg.

Nu mangler hun nemlig seks mio. kroner. 

- Jeg kan gøre det hele færdigt på en måned og er klar til at lægge ud, men nu siger Energistyrelsen, at jeg først må lægge ud, når jeg har pengene til at finansiere to års test, fortæller Ruth Bloom.

Af de seks mio. kroner skal 1,7 mio. kroner gå til klargøring og omkring 4,5 mio. kroner til den to-årige testperiode med service, udvikling og rapport.  

Ruth Bloom har dog ikke helt mistet modet. Hun higer og søger hos alle typer af fonde og investeringsselskaber. I bund og grund, hvor der kunne være en mulighed for at hente de seks mio. kroner.

Forhåbningen er, fortæller hun, at komme på havet med Tordenskiold til august ud for Strandby, 1,5 kilometer nordøst for Hirsholmene.

Om Crestwing & Tordenskiold

  • Bølgeenergikonceptet Crestwing og dermed også Tordenskiold er udviklet af Henning Pilgaard. Efter hans død tog hustruen Ruth Bloom over.
  • Tordenskiold fremstilles i en hal på Sæby Havn.
  • Anlægget vejer 65 tons, er 30 meter langt, 7,5 meter bredt og 2,5 meter højt.
  • Udviklingen af anlægget fra streger på papiret til halvskala-modellen Tordenskiold har kostet 19 mio. kroner. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094