23948sdkhjf

'Hammershus' kan komme til at sejle for Færgen

Molslinjens nye færge til Køge-Rønne kan komme til at sejle for Færgen, hvis charter-forhandlinger falder på plads, skriver Bornholms Tidende.

Det kan ende med at blive Færgen, som kommer til at operere de første rutesejladser med Molslinjens nye færge 'Hammershus'.

Det skriver Bornholms Tidende.

Både Færgen og Molslinjen bekræfter over for mediet, at der har været en dialog om at lade Færgen chartre det nye skib fra leveringen engang i juni og indtil ruten overgår til Molslinjen.

Fra Færgen lyder et af argumenterne for en sådan aftale, at det netop vil lette overgangen fra ét rederi til et andet, som ellers skal finde sted imellem den 31. august og 1. september.

Hos Molslinjen er man positiv over for idéen.

– Vi har sagt, at det kan vi da godt prøve at kigge på, siger Molslinjens kommunikationschef Jesper Maack til Bornholms Tidende og tilføjer:

– Det vil jo betyde, at vi skal søge at fremrykke leveringen og være hurtigere end planlagt med at få besætning ansat til at sejle den.

Som Søfart tidligere har beskrevet, er planens for færgens passagerkapacitet blevet ændret, siden byggeriet af den nye færge begyndte på det finske Rauma-værft. Nu kommer den til at tage 720 passagerer, hvor den i de indledende planer kunne tage 400. 

En charteraftale over sommeren 2018 vil kræve ministeriets godkendelse, og den afventer stadig. Ingen af de to rederier vil dog bekræfte over for Bornholms Tidende, at de er parat til at indgå en aftale, selv hvis myndighederne siger god for arrangementet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109