23948sdkhjf

Iværksættere lancerer nyt tørlastindeks

Et nyt tørlastindeks inden for segmenterne Handysize, Supramax og Panamax har set dagens lys.
I fremtiden skal det være lettere at sammenligne tørlastskibes indtjeningspotentiale. Det er målet for det maritime rådgivningsfirma Liengaard & Roschmann og dets nyudviklede Vesselindex.com.

Liengaard & Roschmann blev etableret i august 2017 af de to partnere Søren Roschmann og Anders Liengaard, der begge har flere års erfaring fra danske og internationale tørlastselskaber.

- Mange aktører i tørlast, såvel redere som operatører har brugt deres egne metoder til at måle, identificere og sammenligne skibes indtjeningsmuligheder i forhold til hinanden. Vi samler alt dette i ét produkt, der muliggør en fælles referenceramme for industriens aktører, udtaler partner i Liengaard & Roschmann, Søren Roschmann i en pressemeddelelse.

Tanken om et kommercielt indeks for skibes indtjeningspotentiale udspringer fra de to partneres tekniske og kommercielle erfaringer fra J. Lauritzen og Pacific Basin og især erfaringer med at finde et effektivt og
retvisende udgangspunkt for indtjeningsfordeling i komplekse kommercielle pool-setups.

- Den overordnede tanke i pools er, at alle indtægter går ind i samme pulje, og fordeles ud fra en fordelingsnøgle pr. skib. Men poolpartnerne har naturligvis en interesse i at få netop deres skibe højt indekseret, for derved at kunne maksimere sin andel af indtjeningen, udtaler Anders Liengaard.

Med introduktionen af Vesselindex.com har poolpartnere nu muligheden for at få deres skibe indekseret af en uafhængig kilde og undgå diskussioner med pool managers, tilføjer han.

Anders Liengaard oplyser, at indekset udover anvendelse i poolsamarbejde også kanbruges i mange andre sammenhænge, f.eks. som udgangspunkt for Index Linked Deals, benchmarking af skibe i kommercielt management samt til generelle performance evalueringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109