23948sdkhjf

Ophugning truer omstridt museums-færge

Der er ikke udelt begejstring for M/F Broen i Nyborg, som truer med at smide den ud af femte færgeleje.

Meget tyder på, at museumsfærgen M/F Broen bliver hjemløs fra udgangen af april, hvor en aftale med Nyborg Kommune udløber.

Det skriver TV2 Fyn.

Tanken om at lave den gamle Storebælts-færge til et kulturelt samlingspunkt i Nyborg blev droppet sidste år på grund af stor lokal modstand, først og fremmest imod den foreslåede placering. Siden er M/F Broen blevet flyttet ud i femte færgeleje, hvor aftalen med kommunen alstå står til at ophøre. Færgens ejere nægter dog at kaste håndklædet i ringen.

- Vi har brugt enorm meget tid, energi og penge på, at støtte op om tilblivelsen og bevaringen af færgen, så vi er stadig meget skuffede over, at det endte på den her måde. Vi er overbevist om, at befolkningen i Nyborg ikke er imod færgen - kun placeringen, men projektet er nu dødt i Nyborg, og vi er overbevist om, at folk vil ærgre sig, den dag færgen er væk, skriver Jesper Kjær Andersen, medejer af M/F Broen i en henvendelse til Nyborg Kommune, hvor han også beder kommunen lov til at lade færgen ligge i tre måneder mere.

De tre måneder skulle i så fald bruges på at finde ud af, om det er muligt at bevare færgen.

- Hvis ikke, ser vi os nødsaget til at sælge færgen med henblik på ophug, hvilket vil være en katastrofe, men vi kan ikke blive ved med at poste penge i den, hvis der ingen interesse er for bevarelsen af dette stykke dansk kulturarv, skriver Jesper Kjær Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125