23948sdkhjf

Team Tankers føjer 15 skibe til flåden i milliardopkøb

Med opkøbet af svenske Laurin føjer Team Tankers 15 kemikalietankere til flåden, som vokser til 52 skibe.

I en handel til i alt 206 mio. dollar (1,26 mia. kroner) har Team Tankers overtaget to selskaber, der øger rederiets flådestørrelse fra 37 til 52 skibe. Det oplyser det Hellerup-baserede kemikalierederi i en pressemeddelelse.

De to opkøbte selskaber er svenske Laurin Shipping AB og Anglo-Atlantic Steamship Company Ltd, som begge er aktive inden for kemikalietank. Laurin bliver fremhævet for sin kommercielle og tekniske kompentence som MR-operatør, imens Anglo-Atlantic tilfører Team Tankers nogle gode kontrakter og 15 MR-tankskibe.

Heraf er de seks ejede, tre er på bareboat og seks er på timecharter. Det forventes, at købsoptioner på de tre bareboat-kontrakter vil blive indløst i maj.

Team Tankers' adm. direktør Hans Feringa ser handlen som en naturlig forlængelse af det behov for konsolidering i kemikalietank-segmentet, som han tidligere har italesat.

- Team Tankers vil drage stor fordel af Laurin Shipping's dybe relationer og erfaring samt Anglo-Atlanterhavets kontraherede lastdækning. Vi mener, at det nuværende prisniveau for aktiver giver en gunstigt indgang for denne investering, siger han i pressemeddelelsen.

Som en del af handlen bliver Mikael Laurin, adm. direktør i Laurin Shipping, tildelt en plads i direktionen hos Team Tankers.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096