23948sdkhjf

Powercon lander norske ordrer på landstrøm

Hadsund-virksomheden Powercon har landet to store ordrer på landstrøm i Norge. Den ene bliver det hidtil største landstrømsprojekt i Norge.

Virksomheden Powercon i Hadsund har netop landet to store ordrer på landstrøm i Norge. Det skriver Powercon i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om en ordre til Båtsfjord Havn i Nordnorge på tre anlæg og en rammeaftale på flere mobile landstrømsanlæg til Bergen Havn. Sidstnævnte er betinget af en klageperiode, som udløb 27. februar 2018, men de to ordrer repræsenterer en samlet værdi på 40 mio. norske kroner, svarende til ca. 31 mio. danske kroner.

- Orden til Båtsfjord er i særklasse det største landstrømsprojekt i Norge til dato og vil, når det står færdig, kunne koble 30-40 skibe til på samme tid, siger Peter Castberg Knudsen, adm. direktør i Powercon, i pressemeddelelsen.

Han tilføjer, at man hos Powercon naturligvis er meget stolte over de to ordrer, som det er lykkedes at få i hus i samarbejde med den norske samarbejdspartner OneCo fra Kristiansand. Et samarbejde, der er kommet i stand med hjælp fra det maritime brancheudviklingscenter Marcod, som støtter udviklingen hos små og mellemstore virksomheder i den nordjyske maritime klynge. 

- Samarbejdet med Marcod har haft en betydelig rolle i relation til at finde det rigtig team til landstrømsopgaverne i Norge, og det har en uvurderlig betydning for os, siger Peter Castberg Knudsen.

Også hos Marcod er der begestring over, at Powercons ordrer er faldet på plads.  

- Powercon er gennem vores scale-up forløb ved at udvikle sig til en elitevirksomhed, og vi er i Marcod rigtig glade for, at Powercon har kunnet bruge vores maritime netværk i deres bestræbelser, siger Allan Hejslet, programleder hos Marcod, og fortsætter:

- Disse første referencer på konkrete landstrømsprojekter sikrer Powercon et gennembrud og forspring på markedet for landstrømsanlæg, hvor potentialet for yderligere salg i de kommende år vil være enormt.

Foruden de store anlæg til Norge er Powercon i øjeblikket i gang med at producere det anlæg, som skal leveres til færgen mellem Samsø og Hov syd for Århus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11