23948sdkhjf

Forbereder leje til en færge ikke kommer

Færgeleje i Faaborg skal fremover bruges af traditionel færge men gøres klar til el-færge

Entreprenørfirmaet MT Højgaard er i gang med at forberede Søby-færgelejet i Faaborg, så det i fremtiden kan betjene en el-færge. 

Investeringerne på havnen kan undre. For el-færgen ’Ellen’, som skal indsættes i Det Sydfynske Øhav, kommer modsat den oprindelige plan ikke forbi Faaborg. Det skriver Fyens.dk.

Ruten mellem Faaborg og Søby skal nemlig fortsat betjenes af dieselfærgen ’Skjoldnæs’ som hidtil. El-færgen ’Ellen’ vil så blive indsat mellem Søby på Ærø og Fynshav på Als. Politisk har det ifølge Fyens.dk være fast i nogen tid.

Investeringen i færgelejet i Faaborg sker af hensyn til potentiel fremtidig el-drift, lyder det fra Ærøs borgmester Ole Wej Petersen:

- Der er ikke taget nogle beslutninger om, hvad der skal ske på langt sigt, men det er for at have muligheden for det. Vi gør det for at have nogle handlemuligheder, siger Ole Wej Petersen til Fyens.dk.

Projektet inklusiv el-færgen ’Ellen’, nye landanlæg i Søby, Faaborg og Fynshav løber op i cirka 214 mio. kroner. EU-midler udgør 120 mio. kroner, mens Ærø Kommune bidrager med 94 mio. kroner.

Prisen for de tre nye landanlæg er cirka 56 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078