23948sdkhjf

Mange flere Rønne-anløb i horisonten

Antallet af krydstogtskibe, der lægger vejen forbi Rønne Havn, ser ud til at stige drastisk

Godt 45 procent. Så stor er den forventede vækst i antal krydstogtanløb hos Rønne Havn i 2018 og væksten forventes at fortsætte. Det skriver Rønne Havn i en pressemeddelelse. 

For havnen er i gang med en udvidelse som betyder, at den pr. 1 juni 2019 kan tage imod flere krydstogtskibe på op til 350 meter. Cruise Bornholm Network er allerede nu ved at forberede lokalsamfundet på, at kunne servicere flere turister. 

- Da Rønne Havn A/S i midten af oktober 2017 offentliggjorde, at havnen starter første fase af havnens i alt fire udvidelser, satte vi turbo på det strategiske arbejde i Cruise Network Bornholm. Det betyder, at vi allerede nu er i dialog med de lokale kulturinstitutioner og virksomheder vedr. infrastruktur og opkvalificering af guider, siger Pernille Kofod Lydolph, der er administrerende direktør for Destination Bornholm ApS, som driver og faciliterer udviklingen indenfor netværket.  

Ledelsen hos Rønne Havn A/S er derfor gået i offensiven og er blandt andet netop hjemvendt fra en krydstogtkonference i London arrangeret af Cruise Lines International Association (CLIA). Her stod det klart, at der er en øget interesse for krydstogt som rejseform og at østersøområdet bestemt har fanget rederiernes interesse: 

- Det faktum, at vi allerede i juni 2019 står klar til at kunne modtage de store skibe på ca. 350 meter har bestemt været en øjenåbner for mange. Nu har vi det der skal til for at kunne give kunderne en god oplevelse på samtlige parametre, siger Thomas Bendtsen.

I 2017 var der 26 anløb med 12.441 krydstogtpassagerer i Rønne Havn. I år ventes tallene at stige til henholdsvis 47 og 22.374.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109