23948sdkhjf

Rekordoverskud ruster DSV til flere opkøb

Transportgiganten fortsætter sin vækst i 2017 med rekordoverskud - men det får ikke CEO Jens Bjørn Andersen til at hvile på laurbærene

DSV har netop offentliggjort regnskabet for 2017, og det er en årsrapport, der bærer præg af rekord på såvel top- som bundlinje.

En veloverstået integration af det amerikanske opkøb UTI Worldwide har været med til at give et løft til tallene - i 2017 er omsætningen steget med godt syv milliarder kroner, hvilket skubbede indtægterne op på i alt 74,9 milliarder kroner. 

Bruttofortjenesten sneg sig op på 16,6 milliarder kroner og resultat af primær drift før særlige poster på 4,9 milliarder kroner.

Men selvom kurven er opadgående, ligger det ikke i DSVs natur at læne sig tilbage. Tværtimod, forsikrer administrerende direktør Jens Bjørn Andersen, i en pressemeddelelse:

- 2017 var et rekordår for DSV med en præstation udover det forventede. Efter et stærkt fjerde kvartal er vi nu i stand til at offentliggøre et resultat, der ligger i den høje ende af vores seneste prognoser, sammen med en meget stærk pengestrøm, siger direktøren, og fortsætter:

- Efter at have lagt integrationen af UTI bag os, kan vi nu fokusere på at udvikle DSV, og i 2018 forventer vi en vækst i indtjeningen på op til 11%. Samtidig forbliver opkøb på vores dagorden, og vi vil være på udkig efter oplagte muligheder.

DSV opkøbte UTI Worldwide i 2015 til den nette sum af 9 mia. kr. Opkøbet skulle især styrke DSV på Air & Sea, og det må siges at have lykkedes, for i netop denne division er resultatet af den primære drift er vokset med 50 procent i 2017.

Et stærkt fjerde kvartal har været med til at sætte prikken over i'et for 2017 - højere fragtmængder i alle DSVs forretningsområder har sendt nettoomsætningen i vejret, og kvartalet gav 19 milliarder kroner i 2017 mod 17,6 milliarder i 2016. Herudover var de gennemsnitlige fragtrater og brændstofpriser højere end i 4. kvartal 2016.

Vækst i fragtmængderne i kvartalet udgjorde 10% for luftfragt, 4% for søfragt og 5% for vejtransport.

DSV forventer i 2018 et resultat af primær drift før særlige poster i niveauet 5-5,4 milliarder kroner.

Læs mere om: DSV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095