23948sdkhjf

Herning Shipping solgt til norsk selskab

Kapitalfonden Triton fortsætter frasalget af sine danske rederiaktiviteter - nu ryger hele Herning Shipping afsted til et norsk rederi
Det bliver norske ANE Shipping, der overtager Herning Shipping.

I en netop udsendt meddelelse fremgår det, at selskabet fremover skal hedde Christiania Shipping A/S.

Det fremhæves, at selskabet fortsat skal drives fra Danmark.

ANE shipping er et nyetableret norsk selskab, som er et joint venture mellem flere forskellige partnere, men kontrolleret af den norske shipping-personlighed, Axel C. Eitzen. Partnerlisten ser således ud: 1: Camillo Eitzen & Co AS, 2: Axel C. Eitzen, Castel, 4: Erik Bartnes & Seahorse Maritime AS, 5: Nicolai Heidenreich.

Som omtalt i Søfart over den seneste tid har kapitalfonden Triton haft særdeles travlt med at sælge ud af sine interesser i Nordic Tankers og Herning Shipping. Der har gennem længere tid været drypvise frasalg af flåden i Herning Shipping ligesom Nordic Tankers for nylig måtte frasælge sit selskab, Crystal Nordic, til tyske interesser.

Herning Shipping kan dateres tilbage til 1963, og blev som navnet antyder grundlagt i Herning. Rederiet driver en flåde af hovedsageligt mindre kemikalietankskibe.

Beløbet for overtagelsen fremgår ikke af pressemeddelelsen.

Axel C. Eitzen, der er CEO i nyetablerede Christiania Shipping, udtaler i en skriftlig kommentar:

"Jeg er meget tilfreds med grundlæggelsen af dette nye selskab og at vi nu får en kompetent og respekteret rederi ind under vores vinger. Jeg ser frem til at bygge videre på de resultater, som Herning Shipping har opnået og de gode kunderelationer, som rederiet har opretholdt i de seneste mange år."

Kapitalfonden Triton erhvervede Herning Shipping A/S i 2012 sammen med Nordic Tankers, der har stået for driften af skibene og ledelsen af selskabet.

Seneste regnskab, som blev offentliggjort i juni, var ikke prangende:

Underskuddet lød på 91 mio. dollars - over en halv mia. kroner. En nedskrivning på skibene på 55 mio. dollars blev givet som en del af forklaringen på det store minus.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094