23948sdkhjf

'Kronprins Frederik' på tur efter Fayard-ophold

Fragtfgærgen har gennemgået omfattende vedligeholdelsesarbejde og er helt nymalet. Samtidig er færgens leje i Puttgarden blevet bundsikret.

'Kronprins Frederik' har siden april 2017 sejlet som fragtfærge på Scandlines’ Rødby-Puttgarden rute. En rute hvor der er brug for ekstra kapacitet til at fragte den stigende mængde lastbiler på ruten.

Frem til april 2017 sejlede færgen på ruten Gedser-Rostock, men da Scandlines’ indsatte sine to nye hybridfærger 'Berlin' og 'Copenhagen' på den rute, blev det muligt at flytte 'Kronprins Frederik' til Rødby-Puttgarden.

Gennemgribende tjek i Munkebo
Færgen trængte dog til en række vedligeholdelsesarbejder og et kosmetisk løft. Den opgave vandt værftet Fayard i Munkebo, hvor færgen var i tørdok i november og december 2017. Samtidig gennemgik færgen et Lloyd’s Register tjek. 

Der blev udført stålreparationer af ballasttanke; færgens bagbord ror blev fjernet og sendt til reparation, og dens propeller blev efterset af eksperter. Desuden blev skibets davider renoveret, og deres bæreevne tjekket ved hjælp af sandsække. Også ankerkæden fik en overhaling med rensning og tjek af styrke.

Malerarbejdet var omfattende. Først blev al bundmaling fjernet ved hjælp af ultrahøjtrykspuling med et tryk på 2.500 bar. Til sammenligning er almindelig højtrykspuling på 100 til 150 bar. Skibets bund har fået begroningshæmmende maling for at holde brændstofforbruget nede. 

Bundsikring af færgens leje i Puttgarden
Under 'Kronprins Frederik's værftsophold blev færgens leje i Puttgarden i Tyskland bundsikret for at forhindre erosion. 

Bundsikringen består af en 45 cm tyk betonplade, som blev afgrænset af 155 gabioner.

Før støbningen af betonpladen, blev bunden stabiliseret med ca. 2.500 tons sten. 

Med værftsophold og bundsikring er både færge og leje klar til at fragte den stigende mængde lastbiler, der krydser Østersøen mellem Danmark og Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219