23948sdkhjf

Container-rekord på Aarhus Havn

Lige før årsskiftet blev container nummer 511.424 løftet fra skib til land på containerterminalen i Aarhus

Det største antal containere, der nogensinde er omsat i en dansk havn, blev i 2017 løftet over kaj på Aarhus' havn. Med andre ord slog Aarhus Havn lige før årsskiftet sin egen rekord, da container nummer 511.424 blev løftet fra skib til land på containerterminalen. Den hidtidige rekord fra 2007 var på 503.652 TEU. 

Havnedirektør Jakob Flyvbjerg Christensen kalder det en vigtig milepæl, at havnen nu har bygget oven på sin egen rekord, der blev opnået i 2007 - før finanskrisen. Efterfølgende dykkede den internationale handel markant.

- Vi havde forventet vækst i 2017, men jeg vil gerne indrømme, at vi ikke helt havde ventet så markante stigninger, som vi har set i de fleste af månederne. Lige nu ser det ud til, at vi lander på den pæne side af en tocifret vækst, og det har bidraget til, at vi har passeret den tidligere rekord, siger Jakob Flyvbjerg Christensen. 

Han glæder sig over, at rekorden desuden afspejler, at det har været et godt år for både APM Terminals og den nye containeroperatør, ALC, der havde debut på Aarhus Havns containerterminal i 2017. 

- Men det handler naturligvis også om, at Aarhus Havn er begunstiget med et særdeles godt miks af kunder lige fra rederier til transportkøbere, der aktuelt har forretningsmæssig succes. Det smitter uundgåeligt af på vores forretning og er med til at skabe vores fremgang, siger Jakob Flyvbjerg Christensen.   

Kilde: Aarhus Havn 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173