23948sdkhjf

'Hammershus' søsat i Finland

Bornholmslinjens kombinerede fragt- og passagerfærge er nu blevet søsat hos finske hos Rauma Marine Constructions

Byggeriet af den kombinerede fragt- og passagerfærge, som fra september 2018 skal sejle mellem Rønne og Køge samt på ruten mellem Rønne og Sassnitz, er foran tidsplanen. Her til middag blev der lukket vand ind i den finske dok, så færgen for første gang kunne flyde frit.

Ved byggeriets start i Finland var planen, at færgen skulle kunne medtage op til 400 passagerer. Men positive tilbagemeldinger fra Bornholm om blandt andet tysklandsrutens potentiale fik flere gange undervejs færgens design ændret, så der nu bliver plads til 720 passagerer. Færgen er central i strategien om at få flere tyske turister til Bornholm.

- Vi glæder os over den gode fremdrift i byggeriet. Kombinationen af denne helt nye færge og meget skarpe priser er afgørende for vores ambition om at udnytte det potentiale, som Tyskland har for Bornholm samt give en endnu bedre service på ruten Rønne-Køge, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Den nybyggede færge leveres og overtages på det finske værft den 27. juni 2018, hvor en besætning fra Molslinjen sejler Hammershus til Danmark.

På broen af den nye færge vil Molslinjens rutinerede kaptajn, Flemming Ejlersen, stå. Han sejlede senest Express 3 hjem fra et værft i Tasmanien - en tur på hele 25.000 kilometer. Turen hjem fra Finland er mere overkommelig. Den lyder på små 600 sømil, som svarer til godt 1.000 kilometer. Den tur tager et par dage.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125