23948sdkhjf

Alligevel ikke afklaring om MSS-politianmeldelse inden jul

Hvorvidt Maersk Supply Service bliver politianmeldt for at overtræde søsikkerhedslovgivningen i forbindelse med dobbeltforliste i december 2016 bliver først afklaret i det nye år

Det bliver ikke på denne side af nytår, at Søfartsstyrelsen beslutter om Maersk Supply Service (MSS) skal politianmeldes i forbindelse med dobbeltforliset ved den franske kyst for et år siden. Det skriver ShippingWatch. 

For en måned siden lød det ellers, at styrelsen og ventede at afslutte sin undersøgelse af MSS og forliset inden jul samt i forlængelse deraf træffe en beslutning om en politianmeldelse imod MSS. 

Læs mere: Nyt om MSS’ dobbeltforlis inden jul

De to skrottede supplyskibe ’Mærsk Searcher’ og ’Mærsk Shipper’ gik ned ud for den franske kyst for et år siden, da de var på slæb efter et tredje skib, ’Maersk Battler’, på vej mod ophugning i Tyrkiet.

Havarirapporten om dobbeltforliste kom i august. Siden da har Søfartsstyrelsen undersøgt sagen. 

’Mærsk Searcher’ og ’Mærsk Shipper’ var på slæb i et såkaldt tvillingeslæb med skibene placeret side om side, adskilt af fendere. Valget af slæbemetode betegnes af havarikommissionen som ’ukonventionelt’ for en så lang operation. Forliset er også blevet betenget som en konsekvens af en utilstrækkelig risikovurdering fra rederiets side.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156